Overslaan en naar de inhoud gaan
28 maart 2019 - 18:30
Uccle

food2run : Hoe beter eten voor je sportieve droom ?

Hoe beter eten voor je sportieve droom ? Door Renata Rehor, auteur van food2run.

Je staat voor je sportieve droom en de fysieke voorbereiding staat op punt. Maar hoe eten om je voeding af te stemmen op het sporten?

Renata Rehor, auteur van twee boeken rond sportvoeding, heeft zich gedurende een aantal jaren verdiept in deze vraag en deelt haar conclusies met u tijdens deze conferentie.

Ongeacht het vooropgestelde doel – starter, een halve of volledige marathon, een trail – zal sportvoeding direct je sportieve prestatie beïnvloeden

Deze conferentie zal je de basiskennis rond sportvoeding bijbrengen, zodat je deze kan gebruiken in je dagelijkse voeding, bij trainingen maar ook bij wedstrijden. De opname van energie, herstel en de planning van wedstrijden worden besproken. Renata geeft ook een overzicht van de ingrediënten die geschikt zijn voor de sportieve keuken.

Zoals altijd blijft de auteur trouw aan haar stokpaardje, “gezonder eten om sneller te lopen”.

De food2run boeken

In haar food2run boekenen MOREfood2run , stelt Renata Rehor haar resultaten voor van haar onderzoek naar het verband tussen voeding en prestaties. Volgens haar is een gezonde, toegankelijke en aangepaste dagelijkse voeding de sleutel tot succes. De boeken in de serie food2run motiveren de loper om voeding te gebruiken als een krachtig hulpmiddel om hun sportieve dromen te bereiken. De recepten in de boeken food2run en MOREfood2run zijn zo opgevat dat ze overeen komen met de belangrijkste eetmomenten op een dag voor een loper: energie maaltijden en energie snacks voor de inspanning en herstel maaltijden en herstel snacks na de inspanning. Om te voldoen aan de eisen van een sportieve voeding zijn de recepten grotendeels vegetarisch of veganistisch, en bevatten zeer weinig zuivel of gluten.


 

conference-nutrition-run-renata-rehor-vegetarien-trakks

Renata Rehor

Mama, marathonloper en economist van opleiding, Renata Rehor is de auteur van de boekenserie food2run (in het Nederlands en Frans). Haar passie voor sportvoeding ontstond tijdens de voorbereiding voor haar eerste marathon, terwijl ze evolueerde in haar carrière als strategisch consultant.

Info

28 maart 2019 - 18:30
Uccle
2 uren
Frans
Renata Rehor - Auteur - Maratholoper