fbpx Het wordt een zomer om van te watertanden | TraKKs Overslaan en naar de inhoud gaan
news

Het wordt een zomer om van te watertanden

Sinds half maart leven we in een andere wereld en zagen we het ene na het andere evenement geannuleerd worden. Dit zal voor een overvolle zomer- en najaarskalender gaan zorgen.

Wij lijsten even een aantal eyecatchers op: wat mag je zoals verwachten de komende maanden in je favoriete TraKKs winkels.
Opnieuw een pak snelle schoenen met carbon, maar ook een paar exclusieve modellen!

nike-zoom-vapor-fly-trakks-specialiste-running-belgique-magasin

Nike ZoomX Vaporfly Next%

Alom gekend ondertussen, deze opvolger van de Vaporfly 4% . In april komt een nieuwe kleurstelling op de markt. Deze schoen, met nu dus een schuine veterrij, zal opnieuw overal te zien zijn bij loopevenementen.
Met het uitstellen van de Olympische Spelen, zijn we ook benieuwd wat 2021 zal geven in de verdere ontwikkeling.

adidas-running-adizeropro-trakks-specialiste-

Adidas Adizero Pro

Dit is de versie van de Adizero maar dan met carbonplaat en met Lightstrike, een nieuw licht TPU-foam, wat Adidas onlangs zijn zijn nieuwste SL20 schoenen introduceerde.
De Adizero Pro wordt in de maand mei verwacht. De schoen heeft ondertussen al een wereldrecord op zijn naam staan: in Valencia verbeterde Rhonex Kipruto er het wereldrecord op de 10km mee.

hoka-carbonx-trakks-specialiste-running-trail

Hoka One One Carbon X

Hoka kwam midden vorig jaar met de Carbon X op de markt, een carbonplaatmodel dat kon concurreren met de allesoverheersende Nike schoenen. Deze is wel zwaarder maar kan op meer terreinen gebruikt worden.

Lees hier ook de review van onze medewerker

De nieuwe kleuren worden in juni verwacht.

saucony-running-endorphin-pro-trakks-specialiste-trail

Saucony Endorphin Pro

Deze schoen zou gelanceerd worden half april, maar gezien de omstandigheden is de introductie ervan verplaatst naar de zomer. Saucony maakt gebruik van “Speedroll Geometry”, waar een S-vormige carbonplaat over de volledige lengte van de zool aanwezig zal zijn.
Daarnaast zullen ook nog twee modellen zonder carbonplaat geïntroduceerd worden.

brooks-hyperion-trakks-specialsiet)running-trail

Brooks Hyperion Elite 2

De Hyperion Elite 2 is de wedstrijdschoen van Brooks met het nieuwe DNA Zero foam en een carbon plaat voor meer stabiliteit, en zal de opvolger van de huidige Hyperion Elite zijn.
Het voordeel van Brooks is dat deze sowieso al iets breder tailleert, wat deze schoen aangenamer om dragen maakt dan sommige andere smallere wedstrijdschoenen. Net zoals bij Saucony, wordt er een model zonder deze carbonplaat op de markt gebracht: de Brooks Hyperion Tempo.
Deze nieuwe Hyperion Elite 2 mogen we eind augustus verwachten.

Ook in het trail landschap worden enkele nieuwe introducties verwacht, waarbij velen opnieuw naar de, in eerste instantie, Vlaamse en Waalse Ardennen zullen doen snakken.

hoka-chaussure-trail-trakks-specilaiste

Hoka One One TenNine

Een speciaal en gewaagd design, dat is zeker! Anderzijds zijn vele lopers al gewoon geworden aan het beel van een Hoka One One schoen. Opnieuw doet Hoka One One doet er alles aan om de schoen zo licht mogelijk te maken, maar dit in combinatie met een maximale demping.


De TenNine wordt omschreven als DE trailschoen voor wie veel en lang moet afdalen.
Het wijdere platform en een speciale geometrie moeten zorgen voor een maximaal grondcontact maar ook voor meer stabiliteit in je trail loopjes. De hogere hiel cup zorgt bovendien ook voor meer steun en comfort
Deze “space-look” schoen wordt bij TraKKs in de maand mei verwacht. Eentje om naar uit te kijken dus…

nike-trail-wildhorse-specilaiste-trakks

Nike Wildhorse 6

,De look van de Wildhorse 6 is toch een pak veranderd in vergelijking met de vorige versie, de Wildhorse 5.
Een groot verschil is dat de tussenzool niet volledig uit de React-foam bestaat. Deze is een stuk responsiever, geeft op die manier veel meer energie terug, is een stuk zachter en geeft op die manier een veel veerkrachtiger gevoel.

De tong van de schoen is ook vastgemaakt aan de zijkant waardoor de kans op frictie zo veel mogelijk vermeden wordt.
Om die redenen is deze Wildhorse 6 de ideale trailschoen voor langere trails of voor iemand die op zoek is naar comfort.

salomon-trakks-specilaiste-trail

Salomon Cross Pro

In de maand mei wordt deze nieuwe trail schoen van Salomon verwacht. De Cross Pro heeft een upper die als een sok rond je voet geweven zit. Door de Multi-Fit technologie wordt deze schoen anatomisch als het ware één met je voet.
De Matryx® exo-skeleton technology is gemaakt uit Kevlar®. Dit zorgt voor een verhoogde stabiliteit van de voet en maakt dat het bovenwerk extra stevig is tegen schuring van alle obstakels die op je weg liggen.
Met zijn grove noppen is deze schoen uiterst geschikt voor modderige omstandigheden, en wij schuiven deze ook zeker naar voor voor OCR (Obstacle Course Racing) wedstrijden gezien je niet per se een sok hoeft te dragen in deze schoen.

Is hiermee alles gezegd? Absoluut NIET! We verwachten uiteraard een pak nieuwe kleuren, collecties, nieuwe modellen en hier en daar nog een extra exclusieve schoen.
Maar sommige merken geven nog niet alles prijs naar de buitenwereld. Sommige nieuwigheden blijven nog een mysterie!

We houden je alleszins op de hoogte van alles via onze social media kanalen en website.

Follow us  Facebook - Instagram 

 

Frederic Coopman - Traduction : Nicolas Tilman