Overslaan en naar de inhoud gaan

Sinds jongs af aan, behoorde sport tot het dagelijks leven van Diego. Doorheen de jaren beoefende hij verschillende sporten: tennis, klimmen, voetbal, atletiek…Door verschillende sporten uit te proberen ontdekt hij welke sport het beste bij hem past. Sinds 8 jaar is zijn grootste passie trail lopen.

Sport interesseerde hem zo dat hij ook besliste om bewegingswetenschappen te studeren aan de ULB.

Na het lopen liep hij zijn eerste trail dankzij zijn papa. Elk jaar loopt hij enkele trails en bouwt zo progressief zijn afstanden op. Hij houdt vooral van de natuur, reizen, ontdekken en avontuur…dit kan je allemaal terugvinden in het trail lopen. Ook in de waarden van de trail running wereld zoals respect, solidariteit en authenticiteit kan hij zich terugvinden. Daarom is zijn volgende doel om deel te nemen aan de Half Marathon des Sables 2021.

Om zich verder als trainer te specialiseren in deze discipline volgt hij een opleiding “Training in trail lopen” aan de UCL.

Naast het lopen fietst hij al twee jaar en is lid van een Brusselse club. Een ideale sport om af te wisselen met het lopen en de krachtsessies. Daarnaast is hij ook nog trainer van een jeugdhockey team en individuele trainer.

Diego is een sociaal geëngageerd persoon en maakt graag van zijn passie zijn beroep. Het grootste plezier is zijn kennis en ervaring delen met andere mensen.