Overslaan en naar de inhoud gaan

Sport is een grote constante in het leven van Fabian De Cremer.

Tot zijn late tienerjaren was hij actief in atletiek, gevechtssport, basketbal en volleybal.

Na zijn hogere studies marketing en beheer, start hij een commercieel bedrijf op.

Hij kan terugvallen op een rijke ervaring door zijn engagement in zeer diverse beroepsactiviteiten waaronder: motorsport, een eigen outdoor zaak, rijinstructeur op circuit en marktverkenning in het buitenland.

Maar de sport laat hem nooit los. Met een diploma fysiek trainer op zak, zet hij zich in voor de voorbereidingsprogramma’s en omkadering van atleten.

Op een heel natuurlijke manier brengt hij zijn enthousiasme over op anderen tijdens de avondlessen spinning en aquabike. Op geregeld tijdstip organiseert hij ook sportieve activiteiten zoals stages, uithoudingswedlopen voor VTT en hardloopwedstrijden.

De triatlon slokt het grootste deel van zijn persoonlijke tijd op. Als gevolg van overmacht is de fiets zijn bondgenoot geworden maar hardlopen blijft zijn favoriet.  Hij houdt van lange afstanden waarbij hij tot het uiterste moet gaan om vol te kunnen houden en verder te gaan. Zowel in zijn privé- als in zijn professioneel leven zoekt Fabian het soort inspanning dat sterker maakt, dat zorgt voor een positief zelfbeeld en het vertrouwen vergroot. Hij ziet het groots: hij droomt van Hawaï en  geeft zich de middelen om over 5,10 of 15 jaar gekwalificeerd te worden voor het wereldkampioenschap Ironman. Gehaast is Fabian echter niet want hij is vast van plan om door te gaan zolang zijn gezondheid het toelaat.

EXPERIENCES: 

  • Multiple finisher Ironman Triathlon 3.8-180-42.2
  • Multiple finisher Duathlon Hel van Kasterlée 15-105-30
  • Finisher Eco trail Bruxelles 80
  • Triathlon Alpe d’Huez
  • VTT De Panne Beach Endurance
  • 100 miles de Spa (2017) 11ème place
  • Triathlon distance ironman de Hannovre (2018) 4ème place