Overslaan en naar de inhoud gaan
08 februari 2022 - 18:30
Ukkel

Alexis Berg présente "les Finisseurs" - le film

Alexis Berg, internationaal vermaard fotograaf, nodigt u uit om de documentairebewerking van zijn boek "The Finishers - The Barkley Story" te bekijken.


08 februari - 18H30 - TraKKs Ukkel*

De documentaire The Finishers, geregisseerd door Alexis Berg en Aurélien Delfosse. - 48' - La Barkley sans Pitié 20' (De Barkley zonder genade)

Gevolgd door een vraag en antwoord sessie

Deze documentaire, geproduceerd door L'Équipe Explore, ligt in het verlengde van het werk dat de makers hebben verricht met het boek Les Finisseurs, la Barkley racontée (Editions Mons - 320 blz., 2020)

*Retreffende de geldende sanitaire maatregelen


Meer dan een eenvoudige bewerking, biedt de documentaire een eigen lezing van de Barkley, een race op de grenzen van het mogelijke, en van de zeldzame individuen die aan het eind ervan zijn gekomen:

15 mensen sinds de oprichting in 1986, of ongeveer 1% van de starters. Gebaseerd op interviews met de finishers, die de twee filmmakers uitgebreid bij hen thuis hebben ontmoet, werpt de documentaire licht op de achtergrond, persoonlijkheid en unieke psychologie van deze mannen - en vrouwen - die in staat zijn de race te finishen die niemand anders finisht.

Wie zijn dat? Wat hebben ze extra? En wat hebben ze eventueel gemeen?

De kijker wordt ook uitgenodigd om één van hen, Jared Campbell, de enige drievoudige finisher te volgen terwijl hij zich voorbereidt op de 2021 editie van de Barkley, die hij opnieuw tot een goed einde wil brengen...

Ver van de stereotypen van de trail films, is de documentaire meer geïnteresseerd in de vezels van zijn personages, anonieme atleten die zijn geslaagd waar professionals hebben gefaald, evenals de mentale hulpbronnen en menselijke kwaliteiten waarop zij een beroep konden doen om te slagen in hun uitdaging.


ALEXIS BERG

alexis-berg-barkley-finisseur-conference-trakks-bruxelles-film

Aanwezig op alle trail evenementen, is fotograaf Alexis Berg in een paar jaar tijd een referentie geworden in artistieke sportfotografie. Zijn discretie, zijn gevoel voor plaatsing en compositie heeft de bewondering van atleten gewekt.

 

Info

08 februari 2022 - 18:30
Ukkel
2U
Alexis Berg