Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom een Trakks Lab

Advies op maat dat je toelaat een harmonie te vinden tussen jouw looptechniek en jouw natuurlijke loopstijl. Het TraKKs Lab biedt een  innoverende analyse aan met een groter scanning gebied: de hele onderkant van het lichaam wordt gescand, van de heupen tot aan de voeten.

Begrijp waarom het Trakks Lab te testen

Maak een afspraak in een van onze winkels:

01

Video-opname van uw loopstijl

Een camera achter je analyseert jouw loopstijl en voetafrol en de opwaartse beweging tot aan de heupen. Een zijwaartse camera bekijkt dan weer de voetafzetting en onderzoekt jouw loopstijl tot aan de hoogte van de knie.

02

Analyse en beeldstilstand

Er wordt een gratis onderzoek van je loopstijl gemaakt op de computer. Het beeld wordt stilgezet bij elke fase. Onze specialisten geven de nodige uitleg en stellen je schoenen voor die passen bij jouw loopstijl.

03

Technisch advies van onze specialisten

Onze specialisten geven tips om jouw looptechniek aan te passen en te verbeteren. We staan altijd tot jouw dienst en proberen jouw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Laat een gratis analyse doen van jouw loopstijl in onze winkel

Gedurende 15 tot 25 minuten analyseren we jouw loopstijl, op basis daarvan geven we advies om jouw loophouding te verbeteren en helpen we je bij de keuze van de juiste schoenen.

Maak een afspraak in een van onze winkels:

Waarom een analyse van de loopbeweging?

Met een loopanalyse kunt u bepalen welk type loopstap u hebt wanneer u loopt. Uw loopstijl kennen is essentieel voor het kiezen van loopschoenen op maat, en voor training om uw pas te corrigeren indien nodig. Afhankelijk van de mate van pronatie (de manier waarop uw voet rolt wanneer u loopt), kan een correctie nodig zijn. Een goede pronatie werkt als een natuurlijke schokdemper voor het been en lichaam, waardoor u potentiële blessures kunt voorkomen. Een overpronatie is wanneer de voeten te ver naar binnen rollen tijdens het lopen. Anderzijds, als de voeten te ver naar buiten rollen, wordt het een supinator stap, of onderpronatie, genoemd.

Als het contact met de grond niet wordt gecontroleerd, kan dit te veel schokken veroorzaken voor het lichaam en resulteren in verwondingen aan de hiel, de achillespees, de voeten, de schenen, de knieën, enz. Naast goede loopschoenen op maat die u helpen om de onverwachte schokken van een overpronatie of onderpronatie pas te absorberen, zorgt training ervoor om uw looptechniek te verbeteren. De doel is beter, sneller en zonder verwondingen te lopen.

Zelfs als u een zogenaamde universele pas hebt, zonder onevenwichtigheid naar de binnenste of buitenste steunpunten, moet u uw techniek ontwikkelen. Vertrouw onze experts in de winkel, die zelf gepassioneerd zijn over hardlopen, om u persoonlijk advies te geven over zowel techniek als uitrusting.

Na de TraKKs LAB analyse van de loopbeweging, kennen we uw pronatietype. Wij kunnen u dan advies geven over de technische aspecten van het hardlopen en over de keuze van loopschoenen op maat. Dit is belangrijk om het risico op verwondingen te verminderen en uw loopkwaliteit te verbeteren.

Technisch advies na stride analyse

Technisch advies na stride analyse De loopanalyse in de winkel op een loopband bij TraKKs LAB geeft ons een duidelijk beeld van uw looptechniek en pronatie. Na de videoanalyse van uw pas, tijdens de loopbandanalysesessie, kunnen onze specialisten in de winkel u adviseren en u helpen bij het vinden van een paar schoenen die zijn aangepast aan uw hardlooptype.

Om een efficiënte pas te hebben, is het belangrijk om het natuurlijke veereffect van de voet correct te gebruiken. De impact van de voet op de grond is een zeer belangrijk element om rekening mee te houden in de looptechniek, op hetzelfde niveau als de hartslag, de musculatuur, enz.

Sommige mensen hebben van natuur een zeer goede pas, een lichte voetplaatsing, en raken niet verwond tijdens het hardlopen. Anderen hebben helaas een slechte houding van de voet, wat gevolgen heeft voor de efficiëntie van de wedstrijd, en het risico van herhaalde verwondingen.

Maar uw pas verbeteren is niet gemakkelijk. Het is net als opnieuw leren hardlopen: u moet u concentreren op het neerzetten van uw voet en het veranderen van uw natuurlijke pas. Het kost tijd. Met het juiste advies en de juiste training, kunt u effectief uw pas verbeteren. Bezoek één van onze winkels in België om een loopstappenanalyse uit te voeren in het TraKKS LAB.