Overslaan en naar de inhoud gaan
30 juni 2021 - 18:30
Ukkel

Ontmoet ultra-trailrunner Rickey Gates

We zijn verheugd de komst van de Amerikaanse ultra-trailer Rickey Gates aan te kondigen in onze winkel in Ukkel (english speaking) en dit voor een ontmoetingsavond na de release van zijn boek Transamericana.

rickey-gates-conference-belgique-trakks

Het boek is ontstaan uit het notitieboekje en de foto's die de hardloper zelf heeft gemaakt toen hij in 2017 6000 kilometer door de Verenigde Staten trok, van de Atlantische Oceaan naar de Stille Oceaan.

rickey-gates-conference-belgique-trakks

Uitgerust met een eenvoudige rugzak en een paar loopschoenen, koos de auteur er vrijwillig voor om weg te gaan van de hoofdwegen en door zijn land te reizen via kleine paden en afgelegen wegen. Op die manier wilde hij gebieden en de bevolking ervan ontmoeten en hem helpen, na de verkiezing van Donald Trump als president van de Verenigde Staten, een beeld te helpen schetsen van de impact ervan op het land: verdeeld en ondermijnd door zijn economische en sociale, geografische en culturele ongelijkheden.

Gedurende meer dan 5 maanden tastte Rickey Gates de grenzen af van antropologie, sociologie, politiek en sport om de basis van de Amerikaanse geschiedenis terug te vinden en op zoek naar een gemeenschappelijke identiteit, een basis die door iedereen wordt gedeeld ondanks de verschillen.

rickey-gates-conference-belgique-trakks

Hij zal zijn ervaringen met ons delen door middel van een kleine projectie. De avond wordt afgesloten met een signeersessie van zijn boek.

Alexis Berg, een fotograaf die zijn strepen al meer dan verdiend heeft in ultra trail, zal ook aanwezig zijn. De kans om zijn nieuwste boek " Les Finisseurs - la Barkley racontée "

alexis-berg-barkley-finisseur-conference-trakks-bruxelles

De ontmoetingsavond is gratis en wordt in het Engels gegeven.

Het dragen van een masker zal verplicht zijn.

Info

30 juni 2021 - 18:30
Ukkel
2U
Engels
Rickey Gates - Ultra-trailerunner & Alexis Berg - Fotograaf