Overslaan en naar de inhoud gaan
news

Lampiris Meyboom trail

Brussel - 05 September 2021


Zoals u weet, is de Lampiris Ecotrail® van Brussel de Trail van de Meyboom geworden, als eerbetoon aan een van de oudste (sinds 1308!) Brusselse folkloristische tradities, namelijk de jaarlijkse meiboomplanting in het centrum van de stad. Met deze nieuwe naam wil de organisatie de aandacht vestigen op het relatief onbekende feit dat Brussel een van de groenste hoofdsteden van Europa is.

Maar we wilden ook opnieuw aansluiten bij het opzet van de eerste edities. De Trail van de Meyboom keert dus terug naar de oorsprong van het project: iedereen de mogelijkheid bieden een evenement te beleven in een uniek groen kader, in een gezellige sfeer en vooral met respect voor het milieu.

Dit jaar zijn er twee lange evenementen: een 42 km solo en een 42 km duo “run&bike”. Er zullen ook twee kortere evenementen zijn: een 21 km en een 10 km voor zowel hardlopers als wandelaars. Een T-shirt wordt uitgedeeld aan de eerste 1.000 vooringeschreven deelnemers.

De Trail van de Meyboom biedt u een groen parcours, lichtjes aangepast in 2021, dat bijna volledig verkeersvrij is, ook al ligt het aan de onmiddellijke rand van het stadscentrum. Een ontdekking die veel bezoekers zal verrassen.

Om verspilling te vermijden, kan je via het inschrijvingsformulier de eventmedaille voor dubbel gebruik bestellen: het is zowel een herinneringsmedaille als een flesopener.

De datum van dit belangrijkste evenement voor trailrunners in onze hoofdstad is zondag 5 september 2021. De inschrijvingen zijn al geopend. We kijken ernaar uit u daar te zien!

Infos & inschrijvingen

Facebook Event