Overslaan en naar de inhoud gaan

"Ik heb de Cloud X van ON getest"

Juliette (gepassionneerde student  @TraKKs Uccle)

Voor mij is het de eerste keer dat ik eerder een “minimalistische schoen” test. En ik was meteen verkocht…

Normaal loop ik met schoenen die eerder maximalistisch zijn, maar ik was aangenaam verrast door het comfort en de ondersteuning van de cloud x.

Eerst was ik eerder sceptisch over het comfort toen ik de schoen zag: zeer soepel en zeer licht. Ik dacht dat deze schoen me te weinig comfort zou geven en dat ik te veel de grond zou voelen. Maar als je de schoen aantrekt voel je een wolkje onder je hiel. Hierdoor is de schoen ook zeer comfortabel voor dagelijks gebruik of voor HITT, krachttraining en biedt ook veel comfort als je lang moet staan.

cloudx-test-trakks-running-course-specialiste

Een ander punt waar ik echt van hou bij deze schoen is de stabiliteit. Ik hou ervan dat de schoen mijn voet mooi vastneemt en omsluit en dit gevoel heb ik bij de Cloud X.

De lichtheid van de schoen is natuurlijk één van de sterkste punten (200 gram).

cloudx-test-trakks-running-course-specialiste

Ik zie er al naar uit om deze schoen te testen in de fitness en korte afstanden mee te lopen. Gezien ik een hiel loper ben gebruik ik de Cloud X niet om langere afstanden te lopen. Maar voor mij zijn ze eerder een schoen om korte afstanden te lopen en mijn training in de fitness af te werken.

Ben je op zoek naar een lichtere schoen maar met voldoende demping dan is dit zeker een goede schoen om af te wisselen met schoenen met meer demping. Ze hebben ook een iets lagere dorp (6mm in tegenstelling tot de andere schoenen die eerder een drop hebben van 10 of 12 mm).

Enig minpunt: de veters komen soms los (of het ligt aan mij en ik heb niet de geschikte methode gevonden)

 

Positieve punten :

  • Lichtheid
  • Comfort
  • Stabiliteit
  • kleuren

Negatief punt :

  • Veters
cloudx-test-trakks-running-course-specialiste

 

eShop