Overslaan en naar de inhoud gaan

Alom gekend van zijn beroemde Cascadia, biedt Brooks met de Pure Grit een alternatief voor de trail lopers op zoek naar nog meer natuurlijker loopervaringen.

Geïnspireerd door minimalistische principes, biedt deze schoen je flexibiliteit en lichtheid zonder afbreuk te doen aan het algehele comfort.

We zitten al aan de 8e versie van de Pure Grit, waardoor het een succesvolle schoen is geworden.

brooks_pure_grit_trakks_specialiste_running_trail

Het schoeisel bevindt zich dicht bij de grond, maar geeft een natuurlijk gevoel zonder afbreuk en biedt tegelijkertijd de nodige bescherming voor het traillopen.

De zool en de grip zijn in deze versie opnieuw bewerkt en geven op die manier nog meer grip en standvastigheid.

brooks_pure_grit_conseil_trakks_specialiste_running_trail

Met zijn drop van 4 mm en vedergewicht van 275 gram, geeft de toe box je de nodige flexibiliteit waardoor dit voor velen, die houden van een natuurlijke loopstijl, de perfecte schoen is. Dankzij de comfortabele demping kunnen lopers op zoek naar een goede overgangsschoen, hun bondgenoot vinden in deze Pure Grit.

Deze schoen is perfect als allrounder, maar is bij voorkeur voor een niet te modderig terrein. Zodra we ons op modderige delen begeven, is het altijd handig om meer controle te hebben.

Dit ontbreekt wat bij deze schoen en om die reden is de grip op dit soort terrein dan ook beperkter.

Brooks heeft dit model laten evolueren door kleine veranderingen aan te brengen, die het doelpubliek groter maakt. Het is zeker een schoen de moeite waard om te ontdekken. Aan de andere kant zullen pure Grit-liefhebbers zich nog steeds kunnen vinden in de merkbare veranderingen die hen in het verleden hebben kunnen bekoren.

Een van de onmiskenbare voordelen van dit model is de bescherming van de voet. Over het algemeen, op schoenen van een meer minimalistisch type, stelt de lichtheid van de materialen de voet iets meer bloot aan de verschillende obstakels die we onderweg tegen komen (wortels, stenen, takken, ...). Dit is niet het geval voor de Pure Grit, die een solide bescherming tegen stenen en een goede bescherming onder de voet biedt. Naast het behoud van de integriteit van de voeten, maakt het mogelijk om ten volle van zijn race te genieten zonder je zorgen te maken over de mogelijke “trailvalkuilen”

brooks.pure_grit_8_trakks_specialiste_trail

Het is een waar genoegen om met deze schoen te lopen gezien de Pure Grit je maximaal in staat stelt van je trail te genieten!

Een te ontdekken of te herontdekken model dus.

Brooks Pure Grit 8

De +

  • Souplesse
  • Lichtheid
  • Natuurlijk gevoel
  • Bescherming

De –

  • Beperkte grip op modderig terrein
  • Het schoeisel wat iets smaller is op de middenvoet
Zie op de outlet