Overslaan en naar de inhoud gaan
sonic-balance-test-avis-courir-route-salomon-trakks-specialsite-running

SONIC BALANCE - Getest door Nicolas

 In het midden tussen comfort en dynamisme?

Salomon, die een immense populariteit kent in de trail wereld, vernieuwt haar gamma weg schoenen. Het Franse merk heeft het briljante idee om drie verschillende schoenen voor te stellen, die elk een specifiek publiek kunnen aantrekken. Deze worden aangeboden voor dezelfde prijs (139,95€) en hebben dezelfde naam. Van de meeste comfortabele en gedempte naar de lichtste en meer dynamische schoen hebben we de Sonic 3 Confidence, de Sonic 3 Balance en de Sonic 3 Accelerate.

Ik had het voorrecht om de middelste schoen van het nieuwe gamma te testen, de Sonic 3 Balance, die het merk plaatst tussen haar grote en kleine zus. Deze schoen is volgens Salomon het perfecte compromis tussen comfort en dynamisme en is geschikt voor duurtrainingen en trainingen die meer gericht zijn op interval.

Wanneer ik de schoen voor de eerste keer aantrek ben ik voornamelijk verrast over het comfort van deze schoen in vergelijking met de vorige versie (Sonic RA 2), zeker de ondersteuning van de enkel is beter. Deze is zacht, omsluitend en soepel genoeg. De tong van de schoen verzekert een goede omsluiting van de schoen. Ook de voorkant van de schoen is breed genoeg en laat voldoende mobiliteit aan de tenen.

Tijdens het lopen valt het me op dat deze schoen dichter aansluit bij de Accelerate dan de Confidence, ook al plaatst Salomon deze eerder in het midden. De Balance biedt op papier voldoende demping maar geeft me persoonlijk te weinig comfort voor mijn duurtrainingen. Voor kortere interval trainingen kan ik bevestigen dat deze schoen voldoende respons biedt!

Op de gladdere off-road delen, gedraagt de schoen zich perfect. Dit is niet verwonderlijk gezien de zool is uitgerust met dezelfde Contagrip buitenzool als hun trail gamma.

Kortom deze schoen is een geslaagd in vergelijking met het vorige gamma, voor lopers die op zoek zijn naar een schoen voor hun interval trainingen of lopers die gewoon zijn aan een eerder stevigere en hardere schoen!

 

 

 • Intensity of usage: Training and racing
 • Anatomical fit: Standard fit
 • Road biomechanical fit: Balanced transition
 • Lacing system: Regular laces
 • Drop (in mm): 8
 • Weight (g): 252
 • Prijs : 139,95 euros
sonic balance
sonic -balance

 

eShop
sonic

SONIC 3 CONFIDENCE - getest door Bruno

Wil je wat langer lopen, trek dan deze schoen aan

Dit is hoe ik de schoen het beste kan samenvatten. Je vertrekt voor een korte training, je voelt je zeer comfortabel in de schoen en je bent vertrokken voor enkele kilometers zonder dat je je ervan bewust bent.

Laten we beginnen bij het begin.

 • Un-boxing en eerste indruk

Wanneer ik de Sonic 3 uit de doos haal vind ik ze redelijk zwaar. Zwaarder dan wat ik normaal gewoon ben van een schoen. De schoen zelf ziet er geruststellend uit. De afwerking is voorbeeldig. Er komt geen druppel lijm of geen enkele draad naar buiten. In zijn totaalplaatje ziet de schoen er goed uit.

 • Eerste passen

Wanneer je de schoenen aandoet voelen ze als pantoffels.

Ik doe de veters dicht en hop we zijn vertrokken.

Bij de eerste passen heb ik het gevoel dat ik op een trampoline loop. In het begin is het een beetje zoeken om de ideale rebound te vinden.

De Sonic 3 Confidence positioneert zichzelf als weg schoen. Voor dat terrein stralen ze zekerheid uit. Wanneer ik op een stukje modder kom (het weer in België is wat het is) merk ik meteen dat ik niet meer vooruit kom. Ik graaf mezelf in en ik moet een inspanning doen om mijn voet los te maken. Je kan niet alles verwachten van een schoen…

Ik keer terug naar de weg en hier bewijst deze schoen haar volle potentieel. Op bospaadjes en grind zijn ze wel top. Je voelt de grond, maar er is geen nood om te vertragen of de voeten hoger op te heffen. Je voelt wel de oneffenheden van de grond, maar dit zorgt niet voor ongemak.

 • Tweede ronde

Ik ben klaar met mijn rondje. Met nieuwe schoenen start ik eerder behoedzaam.

Zou ik durven om ze aan te houden voor het vervolg van mijn training? Ik voel me er zo goed in dat ik opnieuw vertrokken ben voor een tweede ronde. In het midden van mijn ronde is de regen onvermijdelijk. En opnieuw op een gladde ondergrond is de grip zeer goed. De schoenen lopen zelfs zo vlot dat ik mijn ronde record heb verbroken, zonder meer te trainen.

 • Conclusie

Het is zwaarder gewicht wordt goed gemaakt door de demping en de rebound.

Het is een schoen die je zekerheid geeft, maar het was geen schoen die me sneller deed lopen maar wel langer. Ben je niet geïnteresseerd in de chrono maar in de afstand, dan zijn deze schoenen je ideale trainingspartner.

Salomon heeft op het gebied van trail niets te bewijzen, maar staat nog niet zo sterk met haar weg schoenen. Er werd een grote inspanning geleverd op het gebied van prijs. Deze Sonic 3 Confidence heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding (139,95 euros).

 

 • Intensity of usage: Training and racing
 • Anatomical fit: Standard fit
 • Road biomechanical fit: Stable transition
 • Lacing system: Regular laces
 • Drop (in mm): 10
 • Weight (g): 268
 • Price : 139,95euros
sonic-confidence-trakks
sonic-confidence-trakks

 

eShop
Sonic-accelerate-running-route-trakks-specialiste-test-avis

SONIC ACCELERATE - Getest door Benjamin

Met deze lichte en dynamische schoen maakt Salomon haar hardloopgamma compleet en biedt Salomon snelle lopers een product dat voor hen ontworpen is.

Salomon richt zich al een paar jaar op de wegsegment. Waar de allereerste modellen veel ontwikkeling nodig hadden, merkten we een paar seizoenen later dat het assortiment steeds preciezer werd en dat het merk uit Annecy vanaf nu rijp is om een ​​echte plaats op de markt te veroveren.

Ik heb altijd de voorkeur gegeven aan lichtere schoenen en heb het genoegen gehad de Sonic Accelerate te testen. Salomon bekent kleur door een dynamische schoen te beloven, aangepast voor snelheid en met voorkeur voor een middenvoet landing. Aan de andere kant, gezien dynamische loopschoenen meestal slechts beperkte demping bieden, is de Sonic wel ontworpen om comfort, schokabsorptie en trillingsreductie te bevorderen. Allemaal dankzij hun "Optivibe" -technologie ... Dus ik was benieuwd wat dit allemaal zou opleveren.

Bij het begin is het duidelijk dat we te maken hebben met een zeer lichte schoen. Met zijn 223 gram op de weegschaal, vind ik het type schoen dat ik leuk vind. Een eerste kennismaking wat betreft comfort, is heel aangenaam met een vrij precieze pasvorm. Dit is ook kenmerkend voor Salomon. Mijn grootste angst was echter het bovenwerk. Het lijkt erg rigide, wat veel wrijving kan veroorzaken tijdens de race. Het eerste gevoel is dus zeer aangenaam en zeer comfortabel voor een schoen met dit gewicht

Vanaf de eerste passen voelen we dat de schoen ons naar de midden- en voorvoet “stuurt”. Het gewicht, de drop (6 mm) en de constructie van de zool zorgen dat een dynamische loopstijl richting de voorvoet de voorkeur heeft.

De demping is erg belangrijk en doet niets af aan de dynamiek van de Sonic. Ik zal niet zo ver gaan om te zeggen dat ik voelde dat de "Optivibe" -technologie spiervermoeidheid verminderde zoals Salomon aankondigt. Maar het dynamisme was echt aangenaam zonder ten koste te gaan van goede demping. Ik denk echter dat het meer een schoen is voor snelle training dan een schoen voor pure competitie.

Met betrekking tot de stijfheid van het bovenwerk, bleek het niet het geval te zijn. Ik heb de schoen wel niet getest op zeer lange trainingen (daar is het niet voor gemaakt), dus ik weet niet of het risico op wrijving kan toenemen als we de 20 km passeren. Wat betreft het ademend vermogen, geen enkele klacht daarover!

Iets dat je niet meteen ziet, maar wel telt, is de "Sensifit". Geïntegreerd in het bovenwerk biedt deze een uitstekende ondersteuning in de schoen en geeft een echt gevoel van stabiliteit.

Hoewel duidelijk bedoeld voor hardlopers met een neutrale loopstijl, maakte de schoen wel indruk met zijn stabiliteit. We kunnen om die reden ook overwegen om zonder problemen op iets meer oneffen wegen te lopen. Het rubber van de zool biedt een zeer goede grip, zelfs op natte grond.

Kortom: een schoen die zijn beloftes nakomt en de concurrentiepositie van Salomon bij het hardlopen verder versterkt.

Zonder aarzelen te ontdekken!

 • Intensity of usage: Training and racing
 • Anatomical fit: Standard fit
 • Road biomechanical fit: Quick transition
 • Lacing system: Regular laces
 • Drop (in mm): 6
 • Weight (g): 223
 • Priis : 139,95 euros
sonic-accelerate-trakks
sonic-accelerate-trakks

 

eShop