Overslaan en naar de inhoud gaan

Het NEO gamma is een verbetering tegenover de reeds populaire SEO serie. 

Alexandre heeft soms de gewoonte om in het donker en zelfs ’s nachts te trainen, daarom koos hij voor de Ledlenser NEO10R. Een sterke lamp met een grote autonomie. 

Wat vond hij ervan?

ledlenser-test-trakks

Een optimale focus

In de winter is het langer donker voor lopers, wandelaars en fietsers, dus een betrouwbare hoofdlamp is nodig. De serie omvat de modellen NEO10R, NEO6R et NEO4.

Het beste van de serie is ongetwijfeld de krachtige NEO10R, die 600 lumen biedt over een bereik van 150 m…en laten we zeggen dat ik erg onder de indruk was van de prestaties van zijn licht.

Ik ben dol op het minimale ontwerp en de prestaties van de NEO6R en NEO4.

Niet alleen is de600 lumenvan de NEO10R superefficiënt, het bereik verlicht de rand van de trails en daarbuiten, en biedt een krachtig wit licht dat van de grond tot aan de boomkrans verlicht, die je toelaat om je snel en in alle veiligheid voor te bewegen in het donker.

Het geavanceerde focus systeem, dat heel makkelijk te gebruiken is, stelt je in staat om het licht van het ene punt naar het andere te focussen door de lens op de kop van de lamp te draaien.

ledlenser

Op de hoogste stand kan de NEO10R, wanneer hij op een punt is gericht en volledig is opgeladen, een bundel lanceren met een bereik van maximaal 150 meter. Het draaipunt van de koplamp laat toe om de straal te richten naar waar je het wenst om anderen niet te verblinden.

Een pluimgewicht voor een lange autonomie

Het comfort van de hoofdlamp is zeer goed dankzij de verticale positie van de batterij op de achterkant van het hoofd. Ik mis een beschermstukje op de batterijsteun, waardoor de ergonomie perfect zou zijn. Mocht je een tas dragen, bijvoorbeeld om te klimmen, kan de batterij in de weg zitten. Het is ook niet altijd vanzelfsprekend om op een fietshelm te monteren, maar is het daar geschikt voor?

De NEO10R weegt slechts 180g en wordt gevoed door een lithium ion batterij via een kabel die kan worden losgekoppeld om onbedoelde activering te voorkomen. Om het licht te laten branden, nadat de batterij is geïnstalleerd, sluit je gewoon de connector aan en draai je om de verbinding te vergrendelen, een connectiviteit die een betere afwerking verdient, denk ik.

Een kabel is meegeleverd om de verbinding tussen de hoofdlampconnector en de batterij te verlengen, waardoor de batterij van de hoofdband kan worden verwijderd en in een zak of rugzak kan worden geplaatst, waardoor het gewicht op het hoofd wordt verminderd.

De batterij wordt opgeladen met behulp van de meegeleverde micro USB kabel. Een rood lampje bevindt zich in het batterijcompartiment als oplaadindicator en wordt groen wanneer de lading is voltooid (ongeveer 6 uur). Ditzelfde licht wordt gebruikt als veiligheidslicht voor zicht naar achteren.

ledlenser

 

Parameters die je runs verlichten

Een constantevermogensmodusen een energiebesparende modi zijn beschikbaar. De constante modus houdt de helderheid in stand totdat de batterij leeg is, terwijl de energiebesparingsmodus de helderheid dimt wanneer het batterijniveau daalt.

Met de drukknop op de bovenkant van de hoofdlamp kan je alle functies van de lamp bedienen.

 • In energie besparingsmodus , moet je op de knop drukken om door de helderheidsinstellingen te bladeren van hoog, gemiddeld naar laag.
 • In constante stroom modus 3 zijn de helderheidsinstellingen: hoogste en laagste (de gemiddelde instelling is niet beschikbaar in constante stroommodus)

Een kleine tip :

 • Om van modus te veranderen, houd je de knop 10 seconden lang ingedrukt totdat de indicator knippert.
 • Eén keer in energiebesparing, houd je knop 13 seconden ingedrukt totdat het lampje knippert. 
 • Tweemaal voor energie besparingsmodus en houd deze maximaal 16 seconden ingedrukt totdat de LED 
 • 3 keer knippert voor de constante stroommodus 3.

De verschillende modi

Modus energie besparing:

 1. Hoog : 600 lumen, 10 uren autonomie, straal van 150 m
 2. Gemiddeld: 250 lumen, 15 uren autonomie, straal van 100 m
 3. Laag: 10 lumen, 120 uren autonomie, straal van 20 m

Modus constante stroom

 1. Hoog: 400 lumen, 6 uren autonomie, straal van 130 m
 2. Laag: 10 lumen, 70 uren autonomie, straal van 20 m

Wanneer het batterijniveau laag is, knippert de hoofd LED drie keer om de gebruiker te waarschuwen de batterij op te laden.

Een vergrendelingsfunctie voorkomt onbedoelde activering wanneer deze niet in gebruik is.

 

led lenser

Je kan deze vergrendelen door de knop gedurende 19 seconden ingedrukt te houden totdat het lampje knippert, ontgrendel vervolgens door de knop 5 seconden ingedrukt te houden totdat het lampje één keer knippert.

Een indicator voor het laadniveau kan heel interessant zijn, om te weten waar we staan qua batterij.

Een borstriem om de NEO10R op de borst te dragen is inbegrepen en geschikt voor het lopen in het donker en/of in groep, om het licht niet direct op iemands gezicht te projecteren.

Deze manier om de lamp ook in een harnas te dragen is echt een voordeel ten opzichte van andere concurrerende merken, u bepaalt uw comfort.

Deze NEO10R zal velen zeker bevallen, niet alleen omwille van zijn prestaties, maar ook voor de prijs. Het is een zeer efficiënte hoofdlamp, voor een zeer concurrentiële prijs. 99,95 euros

lenser

 

Waar ik van houd

 • De kwaliteit van de lichtstaal
 • De autonomie
 • De prijs

Waar ik minder van houd:

 • De afwerking
 • Het comfort
 • Het ontbreken van een indicator voor het opladen

Technische details

 • Gebruiksmodi: hoog/ gemiddeld/laag/ rood achterlicht
 • Sterke lichtstraal: tot aan 600 lumen
 • LED: 1x witte LED Xtreme / 1 x LED rode achterlicht
 • Optisch: lens in plastiek (PMMA)
 • Batterijen: 1 batterij 18650 lithium ion (meegeleverd)
 • Gewicht: 180 gram (inclusief batterij)
 • Water en stof resistent conform de norm IP54
eShop