Overslaan en naar de inhoud gaan

Trending en toegespitst op outdoor?

Hebben we het hier over een Polar horloge? Natuurlijk! Polar heeft het imago een merk te zijn die zich voornamelijk toelegt op lopers die op de weg of de piste lopen. Met de nieuwe versie van de Polar Grit X, wil het Finse merk bevestigen dat ze ook tot de merken behoort die een publiek kan aanspreken die houdt van open ruimtes en ultra polyvalente horloges.

trakks-polar-gritx

Met de eerste versie van de Polar Grit X, nam Polar een plaats in op de outdoor markt die duidelijk in volle expansie is.

Het gaat hier niet om een kopie van een bestaand model met een nieuwe look. Nee, de Grit X Pro heeft een eigen persoonlijkheid. Het systeem en de software van de Polar Flow blijft hetzelfde, gecombineerd met het potentieel van dit horloge is dit een echte ontdekking voor de sporters die Polar kennen als voor diegenen die het merk voor de eerste keer ontdekken. Analyse van trainingsgegevens (DNA van Polar), programmatie van trainingen, coaching, delen van gegevens. Alles staat ter beschikking van de gebruikers. De gebruikelijke sterke punten van Polar, aangevuld met een aantal nieuwe functies, de eerste versie van de Grit X Pro zal veel gebruikers aanspreken.

De basis van de Vantage reeksen worden overgenomen, en er zijn ook een groot aantal nieuwe functies geïmplementeerd en operationeel. Bij de lancering van de Vantage V stonden veel zaken nog niet op punt die achteraf nog moesten geüpdatet worden. Dit was dan ook een minpunt voor de consumenten bij de lancering.

De hantering en besturing van het horloge is vrij intuïtief. Gebruikers van de oude V800 en Vantage gebruikers zullen vrij snel hun weg vinden. Ook voor de anderen voelt het vrij intuïtief aan.

Hieronder enkele voorbeelden van functies (bestaande of nieuwe) die van de GritX Pro een onmisbaar horloge maken in het segment:

 • Fit Spark: stelt trainingen voor “op maat” op basis van een historiek van activiteiten en in functie van de intensiteit van eerdere trainingen, je herstel status en andere parameters. De voorgestelde oefeningen kunnen variëren: stretchen, aerobe trainingen, intensievere trainingen of kracht training.
 • Fuel Wise : helpt je om juist en voldoende te eten en drinken in functie van je hartslag, na je training krijg je inzicht in je vetten, koolhydraten en eiwitten die je verbruikt hebt
 • Navigatie : dit is een vooruitgang om een route te volgen op deze versie van de Grit X. De belangrijkste verbetering is de directe transfert van een parcours tussen Komoot en Je kan Komoot gratis gebruiken om routes te maken. De tweede verbetering is een magnetisch kompas, dit maakt een nauwkeurige en meer reactieve oriëntatie mogelijk. Via Komoot kan je ook GPX files downloaden op het horloge.
 • Slaap, herstel, analyse van dagelijkse activiteiten (één van de sterkste punten van Polar), Fitness test (inschatting vo2 max),…allemaal functies die het merk hebben bekend gemaakt en die dus onmisbaar zijn op elk model.
 • Hil Splitter : op een scherm kan je in real time je tijden opvolgen tijdens het dalen en klimmen

Wat betreft de precisie van GPS, Polar behoudt Sony maar heeft het design van de antenne herbekeken in functie van de precisie.

Polar breidt haar activiteiten domein verder uit. Trouw aan haar principes legt het merk de focus op het sportieve en functies, gadgets worden tot het minimum herleid, geen muziek, geen topografische kaarten

Een zwak punt is ook dat het niet mogelijk is het horloge op te laden tijdens een GPS activiteit. Je bent verplicht de registratie te stoppen, dit is soms nodig voor ultra lopers die meer als 40 uur autonomie willen (in precisie modus). Polar stelt wel een modus voor waarin je het aantal uren kan verlengen, maar dit gaat ten koste van de precisie.

Een ander detail negatief is dat het horloge geen details geeft over de hoogte, dus geen barometer of kompas die je buiten een activiteit kan gebruiken…Dit is jammer voor een outdoor horloge.

Een klein belangrijk detail, de Polar Grit X ondersteunt ook de vermogensmeter Stryd. Deze meter biedt je inzicht in je snelheid, afstand en vermogen op een meer precieze manier, dan met het horloge.

 

De sterke punten :

 • Autonomie
 • Complete functies
 • Precisie
 • Weerstand en duurzaamheid

De zwakke punten :

 • Geen mogelijkheid herladen tijdens activiteit

Technische fiche :

 • Saffier glas
 • Barometer en kompas
 • Volgen van een route
 • Autonomie full gps 40 uur
 • Extreme wwerstand : militaire standaard, tussen -20°C en +50°C
 • Waterdichtheid 100 m
 • Titanium versie beschikbaar
eShop