Overslaan en naar de inhoud gaan

https://youtu.be/HSSMPfT45V8


Door de M400 drie jaar geleden op de markt te brengen, had het Finse merk Polar een geconnecteerd horloge voorgesteld dat het voordeel had dat het zowel beginners als meer toegewijde sporters tevreden kon stellen. Deze was tot stand gekomen door een bevraging waarbij velen de producten van het merk vaak te technisch vonden. Vooruitgang op basis van hartslagen is lang het stokpaardje van Polar geweest. Maar met de M200 en daarna de M600 en nu de M430, is Polar ook van plan om hardlopers te verleiden die op zoek zijn naar (ultra) -connectiviteit.

Op het vlak van ontwerp, kan de M430 makkelijk matchen met een klassieke alledaagse outfit (in de zwarte versie, minder in de oranje versie). Maar hij past wel minder bij een “geklede” tenue. Het blijft vooral een horloge voor tijdens het sporten. In vergelijking met de M400 is het scherm iets kleiner en is de armband dunner. Maar het is vooral het laatst, wat in een zachter materiaal is met meer gaten, zodat hij nog beter om de pols aangespannen kan worden. Een belangrijke parameter omdat de M430 uw hartslag bij de pols opvangt dankzij 6 diodes onder het schermkader.

Gebruiksgemak

Het gebruik van knoppen is vrij eenvoudig. De rode, in het midden aan de rechterkant, laat toe om een ​​activiteit te starten (en activeert automatisch de GPS voor outdoor activiteiten) en om keuzes te valideren. De knoppen omhoog en omlaag worden gebruikt om te navigeren. Aan de linkerkant activeert de bovenste knop de achtergrondverlichting van het scherm. De onderste knop wordt gebruikt om terug te keren tijdens de navigatie, maar ook om een ​​training te onderbreken en vast te leggen

De M430 biedt een kleine nieuwigheid in de GPS, omdat deze op drie niveaus (1, 30 of 60 sec) kan worden ingesteld. Hiermee kunt u de nauwkeurigheid van de GPS kiezen op basis van de activiteit en de autonomie van het horloge bepalen, aangezien dit van 8 uur tot 30 uur zal uiteenlopen, afhankelijk of u de optie 1 seconde of 60 seconden kiest. Merk op dat de GPS van de M430 niet wordt gedupliceerd, in tegenstelling tot die van de M600, de ook de geolocatie Glonass opzoekt.

Het horloge meet het hoogteverschil volgens de GPS-gegevens.

Multisport, maar met de focus op harlopen

Het horloge kan technisch gezien gebruikt worden voor iets minder dan 100 sporten, maar de profielen voor hardlopen en fietsen zijn het meest compleet. Merk op dat in de fietsmodus gegevens zoals snelheid, cadans of vermogen niet werken. Er gaat niets boven een goede Strava of een extra sensor die op of in de fiets is ingebouwd voor een maximum aan gegevens. U kunt Strava echter wel synchroniseren met uw M430. 

Dit horloge is voornamelijk bedoeld voor hardlopers. Het biedt de meeste functies en meest essentiële gegevens (tempo, tempo, duur, hoogte, verbrande calorieën ...) voor trainingen en wedstrijden, maar ook een analyse van je vorm (vormcurve) of de echte voordelen van elke training. Bekijk uw gegevens op een complete manier via het PolarFlow-platform, wat zowel beschikbaar is op het web als via iOS- en Android-apps. Volledig en eenvoudig in gebruik, biedt PolarFlow trainingsprogramma's of stelt ze deze op op basis van uw doelstellingen. Trainingen kunnen ook direct op het horloge worden geconfigureerd, maar dit is iets minder makkelijk 

De M430 kan ook fungeren als activity-tracker. Op het schermen vinden we een ​​kleine meter die permanent zichtbaar is. Deze vult zich naarmate vooruitgang wordt geboekt bij de dag inspanningen en geeft aan wanneer men dichter bij het eerder vastgestelde activiteitendoel komt.

De controverse: de polshartslagmeting/sensor

Polar weerstond lange tijd aan de verleiding om horloges aan te bieden die de hartslag aan de pols registreren. Het grote voordeel van deze technologie is dat je geen extra band op de borst hoeft te dragen, ondanks inspanningen om deze zo comfortabel mogelijk te maken. Dit is ook handig wanneer je trainingen wil afwerken dicht bij je werkplek of wanneer je er niet steeds aan gedacht hebt je borstband mee te nemen.

De nauwkeurigheid van de polssensor is duidelijk geëvolueerd in vergelijking met het begin. En voor inspanningen met minder intensiteit, zal de polshartslagmeting niet noodzakelijkerwijs minder nauwkeurig zijn dan deze die met een borstband gemeten wordt op harthoogte.

Waar het schoentje zou kunnen wringen, is daar waar je de mechanica tot het uiterste drijft. Je kan de indruk hebben, soms ten onrechte, het hart van een kampioen te hebben op het moment dat je hartslag minder snel stijgt terwijl je het beste van jezelf geeft. Dat kan op zijn minst vervelend zijn gezien je training niet de cijfers weergeeft die echt gelinkt zijn aan je trainingsintensiteit, daar waar het niet altijd het geval was met een aparte borstband, ongeacht je training.

Hier geven uw prestatie-, verbeterings- en fitnessindexen onvermijdelijk een vertekend beeld omdat ze ook worden bepaald door uw hartslag. Het probleem is niet aanwezig voor de berekening van de VO2Max (maximale hoeveelheid zuurstof verbruikt tijdens een inspanning in een specifieke tijd, een belangrijke factor om je training op te baseren) omdat de test in rust wordt uitgevoerd.

Duurder dan de M400 met de borstband (+ 30 euro), rechtvaardigt de Polar M430 deze prijsverhoging niet volledig, vooral als we rekening houden met de gebreken van de bloedtoevoer naar de pols. Het is wel nog steeds een product met een goede prijs-kwaliteitverhouding die zowel de “zondagse” atleten als meer doorwinterde zal verrassen, hoewel sommigen nog steeds de voorkeur geven aan een nog completer horloge om hun pols.

 

polar M430

Sterke punten

    •       Een sporthorloge die zowel de occasionele als de doorwinterde lopers kan bekoren

    •       Snel GPS contact (minder dan een minuut), leesbaarheid en achtergrondverlichting

    •       De aanwezigheid van een volledige activity-tracker.

    •       Opmaak training mogelijk

    •       Relevante en duidelijke web- en mobiele interface.

 

Minder sterke punten

    •       Beperkte comptabiliteit van Bluetooth-sensoren, vooral trapfrequentie en snelheid op de fiets

    •       Nauwkeurigheid van de hartslagsensor: minder nauwkeurig bij zeer intense inspanningen.

    •       Beperkte autonomie bij sommige zeer lange trail- of fietsuitstapjes (vanaf 6 uur).

 

eShop