Overslaan en naar de inhoud gaan

 

Tot op heden positioneerde het Finse merk zich als een product in het hoger segment, maar dat maakte het product minder “toegankelijk” voor het grote publiek. Suunto heeft de reputatie om producten te maken die uitblinken in hun grote precisie, hun autonomie (discutabel over het nieuwe Spartan gamma) en hun grote mogelijkheid tot programmatie. We vinden in dit horloge deze kenmerken terug die van het merk een succes maken.

De Spartan Trainer bezit bijna 80 voorgeprogrammeerde sportprofielen en is hierdoor één van de meest competitieve multisport/triathlon horloges op de markt. De verschillende profielen zijn personaliseerbaar om beter te voldoen aan de eisen van de gebruikers.

Wanneer je het horloge vastneemt waardeer je de lichtheid en de ergonomie van dit model in vergelijking met de massieve en imposante modellen in het Spartan gamma. De navigatie is met knoppen (geen aanraakbaar scherm) en vraagt wat aanpassing. Tot nu had ik alleen de producten van Garmin gebruikt, ik moet eerlijk toegeven dat deze intuïtiever zijn. Maar wanneer je het vergelijkt met andere merken is het gebruik makkelijk en aangenaam.

Ik heb deze horloge getest tijdens het lopen, trail en zwemmen. In deze verschillende disciplines was ik onder de indruk van de precisie en het gemak van de programmatie en het gebruik.

Om de precisie en/of de autonomie uit te breiden moet je de GPS bijstellen. Een autonomie van 10 uur kan kort lijken voor de liefhebbers van lange afstanden of zelfs voor mensen die regelmatig sporten en geen zin hebben om elke 3 dagen zijn horloge op te laden. De Spartan trainer biedt de mogelijkheid om de precisie van de GPS te regelen (beste, goed, ok) om de autonomie te verbeteren. Ik raad je de mode OK af omdat die niet precies genoeg meet.

 

Het scrollen tussen schermen laat toe om een compleet beeld te krijgen van de prestaties tijdens de inspanning. Het bijna enige minpunt van deze horloge is de kleine aflezing op het scherm wat het aflezen van informatie tijdens de inspanning zeer moeilijk maakt. Ook het gebrek aan automatische schermverlichting is een minder punt, wat het moeilijk maakt om het scherm te lezen in het donker. Het ideale is het contrast te vergroten om de aflezing van het scherm comfortabel te maken.

 

Ik ben echt verliefd op dit horloge door de mogelijkheid om routes te creëren! Het geheugen laat toe om 15 routes op te slaan. Het is zeer makkelijk om deze voor te bereiden of deze te importeren (files ook te vinden op verschillende sites) via Movescount. Op die manier kan je een wedstrijd/trail/wandeling doen met een gerust hart, zonder je zorgen te moeten maken over paden of het risico om verloren te lopen. Je kan de richting volgen op jouw horloge of zelfs terugkeren naar start op voorgeprogrammeerde routes. Een pijl indiceert jouw positie op een lijn waarop je moet blijven.

Wanneer je de lijn verlaat is dit een teken dat je op de foute route bent. Zeer simpel in programmatie, zeer simpel in installatie en zeer makkelijk te volgen…eenvoudigweg geniaal!

Afhankelijk van de routes kan je POI’s aanduiden op de route, die je bij gelegenheid kan toevoegen aan andere activiteiten. De modus “klein duimpje” laat je toe de weg te vinden door het volgen van een “geleend” parcours.

Naast het creëren van routes, is het ook mogelijk om trainingen te programmeren. De interface Movescount is een zeer compleet platform en gebruiksvriendelijk voor sporters die ervan houden hun uitstapjes tot in het kleinste detail voor te bereiden.

 

De hartslagmeting aan de pols, aangepast aan dit model, biedt een echt pluspunt, rekening houdend met de limieten van dit systeem in termen van precisie. De hartslag wordt geregistreerd op de pols en wordt gemeten op basis van de bloeddoorstroming, er is een verschil met de instant hartslagmeting gemeten door een hartslagmeter. Maar om te trainen in hartslag zones of om een overzicht te krijgen van de resultaten van een training is het zeer nuttig en comfortabel. 

 

 

suunto spartan trainer

Zoals bijna alle sport horloges biedt de Spartan Trainer een 24h/7 opvolging van jouw activiteit (stappen, calorieën, slaap, hartslag). Je kan je horloge verbinden met je smartphone (via Bluetooth) om een overzicht te krijgen van jouw activiteiten via Movescount en om notificaties te krijgen van oproepen, SMS en agenda.

 Deze horloge is beschikbaar in verschillende kleuren en twee types

 

modele sparatn trainer

 

Technische fiche :

  • Dimensies: 46x46x15,7 mm/ 1,81x1,81x0,62"
  • Gewicht: 56 g
  • Autonomie van 10 uren met precisie van GPS (tot 30 uren met de opties economie van energie). Autonomie van 14 dagen in horloge modus.
  • Hartslagmeting aan de pols
  • Waterdichtheid van 50m
  • 24 op 24, 7 dagen op 7 de passen die je hebt afgelegd, calorieën die je hebt verbrand en slaap

 

De +

- Licht

- Precisie GPS

-  80 voorgeprogrammeerde sportprofielen

-  Mogelijkheid tot personalisatie ++

-  Creatie van routes

 

De –

-  Klein scherm

-  Geen automatische schermverlichting

-  Beperkte autonomie (10u in beste GPS modus)

-   Geen barometrische hoogtemeter 

eShop