Overslaan en naar de inhoud gaan
news

42,195

Ze zijn allemaal 42,195 kilometer lang en lopen voor het grootste deel over beton of straatstenen in de straten van grote steden, als je benen het nog toelaten kan je die nadien nog bezoeken samen met familie of vrienden..

marathon new york trakks specialiste running trail conseil marathon

Marathon van New York (Verenigde Staten)

« Ja, maar het is niet de marathon van New York. ». Een zin, bijna cliché, vaak uitgesproken door diegenen die zelf (nog) niet hebben deelgenomen aan de 42,195 kilometer van de Amerikaanse wedstrijd. Nochtans heeft New York dezelfde afstand als Berlijn, Chicago of Brussel en is het niet de moeilijkste van de 6 grootsten. Uniek is de uitmuntende organisatie, de passage over Brooklyn brug en de ongelooflijke vurigheid van het publiek die rijen dik staat langs het parcours. Men speelt soms in op dit enthousiasme om de buitensporige prijs te rechtvaardigen. In New York kan iedereen deelnemen ook al wandel je het volledige parcours. Kortom: een grote marketing machine, een Amerikaanse business die van jouw een marathon loper zal maken. Als de portemonnee het toelaat, moet je deze zonder twijfel één keer in je leven gelopen hebben (al is het maar om op te vallen in jouw omgeving).

marathon boston trakks specialiste running trail conseil marathon

Marathon van Boston

De oudste van allemaal. De eerste editie had slechts een 20tal deelnemers aan de start in 1897. Sindsdien zijn er elk jaar tienduizenden. In 2013 werd de marathon getroffen door de dodelijke waanzin van terroristen die bij de finish twee bommen tot ontploffing brachten. Drie mensen stierven en meer dan 250 raakten gewond. Sindsdien is elke editie gemarkeerd door deze trieste gebeurtenis.

marathon berlin trakks specialiste running trail conseil marathon

Marathon van Berlijn

In een stad gemarkeerd door de geschiedenis en de oorlog, waar de muur viel tussen de Westerse wereld en het communisme, zo kan je record hier vallen. De marathon van de snelheid, zeker omdat de herfst nog niet gevallen is. De Duitse hoofdstad vormde het strijdtoneel van de laatste record pogingen waarvan een groot deel liep met hun inlegzolen uit hun schoenen. Het parcours staat er om bekend om je Berlijn te laten ontdekken en te passeren langs gekende wijken zoals Mitte en Kreuzberg. Je passeert ook in de buurt van de Reichstag of de televisietoren. Zal je de tijd hebben om te kijken? Zoals gezegd staat er een persoonlijk record op het spel.

marathon istanbul trakks specialiste running trail conseil marathon

Marathon van Istanbul

Kon Brooklyn Bridge je niet overtuigen, dan kan misschien de oversteek van de Bosporus je over de streep halen? Je kan van het Europese continent naar het Aziatische lopen terwijl het zweet van je voorhoofd druipt, op het ritme van jouw voeten, voordat je finisht in de buurt van de Blauwe moskee. Een gouden labelmarathon aan een toegankelijke prijs

 trakks specialiste running trail conseil marathon

Antarctic Ice marathon

In de uitlopers van de keten van Reine-Maud, op een hoogte van ongeveer 700 meter boven de zeespiegel, op enkele kilometers van de Zuidpool is de Antartic Ice Marathon de meest zuidelijke marathon ter wereld. Je moet deze marathon niet te licht opvatten, want ook al is het midden in de zomer, de temperaturen stijgen niet vaak boven de -20°C, om nog maar te zwijgen van de wind (sommige deelnemers trainen in een vriezer, je bent dus gewaarschuwd!). Om deel te nemen begin je met een vierdaagse reisroute die begint met een privévlucht vanuit Punta Arenas in Chili, de dag voor de race. Lopers moeten niet verwachten dat ze hier hun beste tijd zullen behalen op de marathon, de wind is een niet te onderschatten storende factor.