Overslaan en naar de inhoud gaan
kleding sport lente trakks specialiste running trail
news

April heeft zijn gril

We laten de winter stap voor stap achter ons, de ochtenden en de nachten zijn nog fris maar het licht komt terug en de eerste zonnestralen schijnen door de wolken.

Lopen in de lente geeft een gelukzalig gevoel, het licht en de zachtere temperaturen werken motiverend na de koude en donkere winter.

Om te lopen in de lente moet je verschillende tenues voorzien in functie het moment van de dag.

Het basis item is een loopbroek, nog een lange broek voor diegenen die snel koud hebben. Maar je kan al overwegen om een ¾ boek te dragen. Deze lengte is interessant, bij kil weer is het nodig om de knieën warm te houden en de dijen (de motors bij het lopen) te beschermen. De benen ontwikkelen veel warmte, het is dus niet nuttig om ze volledig te bedekken. Lopers die snel warm hebben kunnen zelfs een short dragen in combinatie met compressie beenstukken.

Tot aan 10°C, draag een je t-shirt met lange mouwen en een wind-stopper.

Een wind vest is jouw beste bondgenoot in de lente.

Zoals de naam het doet vermoeden remt het de wind en houdt het je lichaamstemperatuur op peil. Geen verlies van je natuurlijke warmte. Kies voor een model met een rits die je makkelijk kan openen en sluiten.

De meer technische modellen bieden een ongelooflijke ademend vermogen en kan je zo opvouwen dat ze passen in een zak. Sommige membranen zijn waterafstotend en weerstaan een regenbui en ochtend dauw.

Accessoires :

De oren en de handen kan je nog bedekken. Is een muts al te warm, denk dan aan een haarband en kies voor lichtere handschoenen.

De nek is best nog bedekt. Je gebruikt hiervoor geen sjaal maar een nek warmer– vaak ook Buff (naar het best gekende merk) genoemd. Een nekwarmer is een praktisch en polyvalent accessoire. Het beschermt je nek, als je hem hoger draagt beschermt het je gezicht wanneer de wind snijdt. Voor de mond warmt het de ingeademde lucht op en je kan hem zelfs dragen als muts.

Pollen en lopen

Lopen in dit seizoen kan misschien vervelend zijn als je een allergie hebt.

Denk een aan planning en doe je trainingen om de momenten waar het vochtiger is en dus de concentratie pollen lager.

Een bril is zeer nuttig om je te beschermen tegen een hoge concentratie in de lucht.