Overslaan en naar de inhoud gaan
news

De Kayano viert zijn kwart eeuw - Asics

De Asics Kayano is een klassieker in de hardloopwereld. Eén van de favorieten voor pronerende lopers en liefhebbers van lange afstanden. Het is 25 jaar geleden dat de Japanner toetrad tot het peloton van de lopers. Om het model nieuw leven in te blazen komen we terug op de kenmerken die haar reputatie hebben gemaakt en de verbeteringen die ze aan het nieuwe model hebben gedaan.

kayano trakks specilaiste running trail outdoor

Asics is van mening dat lopen vooral een mentale prestatie is. Maar om je mentaal goed te voelen, moet je ook comfort hebben aan je voeten. Door het gevoel ondersteund te worden en beschermd te zijn kan je je volledig concentreren op het mentale deel van de inspanning.

kayano trakks specilaiste running trail outdoor

Scarabee en deltaplan

Het design van de schoen werd geïnspireerd door de scarabee. Een efficiënt en licht dier die ons eco-systeem beschermt. Efficiëntie, bescherming en lichtheid: de attributen die de ontwerpers op hun modellen hebben gezet met een kleine verwijzing op hun schoenen die niet alleen visueel is.

Voor de 25ste editie van de Kayano hebben de ontwerpers de geest van het eerste model geïntegreerd in het design van de schoen. In de tijd werden de Japanners geïnspireerd door een deltaplan bij het ontwikkelen van de schoen

kayano trakks specilaiste running trail outdoor

Anti-pronatie en comfort

De Kayano biedt een antwoord op de noden van pronerende lopers. Maar is ook duurzaam om veel kilometers mee te doen, is reactief en ademend.

In vergelijking met de Kayano 24 vind je bij de 25 een betere balans tussen demping, stabiliteit en gewicht. De toe box (daar waar er ruimte is voor je tenen) en de mesh zijn verder verbeterd, zodat de schoen één van de meest comfortabele op de markt blijft.

Stabiliteit is erg belangrijk, zeker voor lopers die de neiging hebben om hun voeten teveel naar binnen te zakken. Vooral om het verlies aan energie bij elke stap te compenseren. Een goede stabiliteit vermindert ook het risico op blessures, zeker voor de voeten of knieën van lopers op lange afstanden. Bij de Kayano 25 werd de stabiliteit opnieuw bekeken om een goed compromis te vinden tussen rigiditeit, lichtheid en zachtheid.

Minder afval

De tussenzool is ook lichter gemaakt dankzij het gebruik van nanovezels waardoor de FlyteFoam (naam van de technologie) de lichtste zool op de markt is. Het gebruik van nanovezels komt niet alleen de schoen ten goede. Het is ook milieuvriendelijk, recyclage verminderd het gebruik van materialen met 40% en de uitstoot van CO2 met 30% bij de productie van een Kayano.

 

ASICS KAYANO 25 MAN

ASICS KAYANO 25 WOMAN