Overslaan en naar de inhoud gaan
news

DE Lesse en de Lomme via de GR17

In deze gids worden 361,4 kilometer aan paden beschreven die samen de blauwe topo’s vormen, verwijzend naar routes langs rivieren. 

De GR 17 neemt je mee naar het stroomgebied van de Lesse, en de recente GR 17 door de valleien van de Lesse & de Lomme.

topo guide

 

KOPEN HET TOPO GUIDE

 De Lesse kan je volgen vanaf de bron, verborgen in het kreupelhout van Ochamps tot de samenvloeiing in Anseremme. De Lomme van in Lommal tot aan Éprave waar zij samenkomt met de Lesse, en door haar te volgen doorkruis je de Ardennen, de Calestienne, de Famenne en de Condroz

Om je het hele Lesse bekken te laten ontdekken zijn er 10 lussen toegevoegd aan de GR17.

Deze zijn niet zo aangeduid maar worden wel zeer goed beschreven. Ofwel volgen ze een deel van de GR 17 ofwel een rivier of zijrivier van de Lesse of de Lomme. Ze nemen je mee langs de de Our, de Almache, de Wéri, de Wimbe, de Hileau, de Marsolle, de Masblette ... Of beklim de Griffaloux of droom over de kastelen van Walzin of Vêves …

De GR 17 en de tien lussen die je erbij kan doen zijn uitgebreid beschreven en vergezeld van talrijke toeristische, culturele of wetenschappelijke commentaren. Ook liefhebbers van hydrologie & geologie, geschiedenis, menselijke geografie zullen hun gading vinden. Op de GR 17 en de 10 lussen passeer je heel wat uitzonderlijke plaatsen, de bekendste zijn wel Mirwart, Rochefort, Han-sur-Lesse ... maar ook Aiguilles de Chaleux, de heropleving van de Lomme, de Rapides de la Lesse, de kastelen van Walzin, van Ciergnon, van Vêves….

En andere minder bekende plaatsen, maar niet minder betoverend, de dorpen Our, Maissin, Porcheresse ... de Marsolle-oven, de Freÿr-rotsen, het Koningsbos, de Wéri-belvedère of de hoogten van Gendron waar indrukwekkende landschappen zich ontvouwen.

Libramont - Anseremme (105,1 km) GR 17 - Sentier de la Lomme: Libramont - Éprave (60,4 km)

Dix boucles : 1. La vallée de l’Our (23,6 km) 2. La vallée de l’Almache (19,8 km) 3. La vallée du Wéri - De l’Ardenne à la Famenne (15,3 km) 4. La Lesse : gouffre et chavée (17,9 km) 5. Au cœur de la Famenne (21,8 km) 6. De la Lesse à l’Hileau Panorama sur l’Ardenne et la Famenne (25,7 km) 7. Hauts lieux : de château en château (23,6 km) 8. De la Meuse à la Lesse (18,9 km) 9. Vallée du Marsolle (15,1) 10.Vallée de la Masblette (14,2 km)