Overslaan en naar de inhoud gaan
voorbereiding voet running trail nok tano trakks specilaiste running trail
news

Een goede voorbereiding…begint bij je voeten

Verzorg je voeten als je loopt : een evidentie en nochtans…Er is een bewijs dat we er niet genoeg tijd aan besteden.

D’après Delphine R. – Erkend expert in medische en sport pedicure

(Photo : Geoffrey Meuli Photography)

In het domein van wandelen, lopen, trail en utra lopen, moeten de voeten duizenden schokken opvangen. Je moet er dus voor zorgen dat je geen blaren krijgt, die je kunnen dwingen tot een opgave. Onderhuidse hematomen kan je krijgen wanneer de voet stenen raakt of wanneer de nagels repetitief tegen de voorkant van de schoen botsen.

Naarmate de afstand langer wordt, kunnen herhaaldelijke bewegingen wrijvingen en irritaties veroorzaken en het sporten oncomfortabel en zelfs pijnlijk maken. De opstapeling van melkzuur zorgt voor de gekende stijve benen de dag na een marathon.

Al deze kwaaltjes kunnen verminderd worden door enkele eenvoudige ingrepen voor je begint aan wedstrijden.

Leg een afspraak vast bij een medische pedicure in de week voor jouw grote doelstelling en bereid je voeten voor op de inspanning (knippen van de nagels, uitsnijding van de verdikkingen, raad om jouw voeten te verzorgen, advies om de drukpunten in te tapen…) Een regelmatige voetverzorging elke 5 weken biedt je meer comfort voor jouw trainingen en laat ons toe de lopers te adviseren in het geval van blaren of schimmelinfecties (de fameuze lopersvoet !)

preparation pied course a pied trakks specilaiste running trail nok akileine tano

En wat kan je thuis doen?

We hebben vertrouwen in het duo : Tano en Nok

Twee zeer gekende producten onder lopers.

Prestatie en comfort linken, is het doel van SPORTS AKILEÏNE die een breed gamma van doeltreffende en aangepaste producten aanbiedt die aan de verwachtingen van de sportieveling beantwoordt,

NOK – anti-wrijving

Deze crème verzacht, hydrateert de huid en beschermt deze tegen wrijving. Het voorkomt de vorming van blaren. Je huid is versterkt, gehydrateerd en resistenter. Breng Nok vóór elke inspanning aan door langdurige massage op de wrijvingsgebieden. Merk op dat je het ook op alle wrijvingsgebieden kunt gebruiken: voeten, tenen, liezen, kruis, oksels, tepels, nek, ...

Voor de wedstrijden, start 20 dagen op voorhand met het gebruik.

TANO – versterkt en verhard de huid

Een spray die de epidermis van de voet effectief versterkt door het natuurlijke fenomeen van het looien te stimuleren.

preparation pied course a pied trakks specilaiste running trail nok akileine tano