Overslaan en naar de inhoud gaan
news

GO GREEN

Ethische modemerken rijzen overal en zijn in opmars. In de sport markt is dit net iets complexer.

De technische vereisten van de gebruikte materialen zijn niet eenvoudig om te zetten in natuurlijke materialen. Ook een “groen” productie proces is niet zo evident.

Maar we worden meer en meer benaderd door nieuwe eco-vriendelijke merken, en we zetten hiervoor de deur open en zijn bereid om de merken van morgen te testen.

Een aantal merken hebben we al langer dan vandaag in onze winkels.

.

patagonia-specialsite-randonnee-outdoor-trail-trakks

Ten eerste vermelden we hier Patagonia

Patagonia steunt op de principes van eco-verantwoordelijkheid, recyclage, een strikte selectie van leveranciers en de optimalisatie van verpakkingen. Het merk werd opgericht in 1972 door de ongelooflijke Yvon Chouinard. De verantwoordelijke strategie van Patagonia steunt op de “regel van de 4R’s”: reduce (reduceer), repair (herstel), reuse (hergebruik) en recycle (recycleer). Sindsdien is Patagonia altijd blijven bouwen aan waarden van respect voor mens en natuur in de gehele productieketen.

adidas-ecologie-specialiste-running-trail-trakks

Ook grote meer traditionele merken zoals Adidas hebben zich op een opmerkelijke manier geëngageerd en zijn al enkele jaren bezig met Adidas Parley.

Ook in onze winkels hebben we textiel en zelfs schoenen die gebruik maken van Parley.

“De gigant en grote speler Adidas sportswear staat al vele stappen verder. Het Duitse merk heeft zichzelf als doel gesteld om tegen 2024 enkel nog gebruik te maken van gerecycleerd polyester voor schoenen en kledij uit ecologische overtuiging”.

Eric Liedtke, wereldwijde merkdirecteur van Adidas, meldde aan de Financial Times dat het bedrijf van plan is om het gebruik van het nieuwe polyester in de komende jaren te finaliseren. Dit getuigt van een lange termijn visie, gezien polyester gebruikt wordt in de meeste van de 920 miljoen items die Adidas op de markt brengt.”

Fashion network

parley-plastic-ocean-trakks-specialiste-running-trail-outdoor

Klean Kanteen

Het Amerikaanse merk is nummer 1 wereldwijd in de productie van herbruikbare flessen en containers in inox.

Klean Kanteen is een merk dat haar gebruikers een echt alternatief wil bieden voor plastic flessen voor éénmalig gebruik. De waterflessen in roestvrij 18/8 inox garanderen een zeer hoge kwaliteit, zijn veilig voor de gezondheid en ook beter voor de planeet.

Alle producten van Klean Kanteen worden gemaakt van veilige materialen, zonder bpa’s of toxische elementen. Het merkt staat garant voor voedsel veiligheid, is volledig recyclebaar en onderhoudsvriendelijk. Het materiaal is makkelijk in onderhoud, tast ook de smaak en geur van de voeding niet aan en houdt geen geurtjes vast. De binnenkant van alle flessen van het merk is elektro-gepolijst, in tegenstelling tot een fles van mindere kwaliteit. Hoe vaak je ze ook gebruikt, wat je er ook in doet, je Klean Kanteen fles zal je drankjes fris houden en de originele smaak bewaren.

gourde-klean-kanteen-trakks-specialiste-running-trail-outdoor

 

NST

Prestatie, onderhoud en hygiëne

NST is bijna één van de enige merken die je een volledig gamma aanbiedt voor het onderhoud, de prestatie en de hygiëne van je sport artikelen.

Respect voor het milieu en prestatie

- Producten die het milieu respecteren

- Zonder gevaarlijke en schadelijke ingrediënten

- Niet ontvlambaar, niet irriterend

- Bio-afbreekbaar

- Milieuvriendelijke verpakkingen (recycleerbare verpakkingen)

- Innovatieve en effectieve producten

- Frans merk

entretien-vetement-sport-ecologie-nst-trakks

PATCH

100% groene pleisters

Ecologische pleisters zijn latexvrij, vrij van parabenen, sulfaatvrij, siliconen vrij, niet op dieren getest, zonder kunstmatige kleurstoffen, zonder merthiolaten, thiemerolen en zonder plastic!

soin-ecologique-zero-dechet-trakks-specialiste-running-trail-outdoor

Alles is volledig biologisch afbreekbaar, van de pleister tot de verpakking. We nemen deze zeker mee op vakantie.

ecologie-sport-zero-dechet-trakks