Overslaan en naar de inhoud gaan
news

Grand Raid 2017: wanneer TraKKs de gekken vergezeld op La Réunion

Vulkanen, Heiligen, een tropisch en droog klimaat, een beetje strand en veel, veel gebergte. Welkom op het eiland La Réunion.

trakks team diagonale grand raid reunion

 

Zoals elk jaar eind oktober, de trekpleister voor alle gekken die het eiland wensen over te steken van het zuidoosten naar het noordwesten. Deze tweeduizend natuurliefhebbers, die meer dan boven zichzelf uit willen stijgen en absoluut geen genade kennen voor hun voeten, vertrekken vanuit Saint-Pierre om uiteindelijk een andere Heilige te bereiken, Saint-Denis.

Tussen deze twee steden, moet je het Massief van de Fournaise vulkaan doorworstelen, vooraleer verder te gaan in de natuur amfitheaters van het eiland, zoals daar onder andere Cilaos en Mafate zijn.

Meer als 160 km (164,6 om exact te zijn) en net geen 10000 hoogtemeters worden aan de gekken voorgeschoteld, die deze duivelse Diagonaal moeten afleggen binnen de 66 uur. Ze moeten goed rekening houden met het verschil in ondergrond onderweg, hun voeding en verschillende nachten kunnen doorgaan. Maar uiteindelijk zal de aankomst in Saint-Denis een niet te overtreffen voldoening geven, die achteraf meer dan gevierd zal worden gezien dit evenement ondertussen een kwarteeuw oud is.

Een groot aantal lopers van TraKKs zullen aanwezig zijn op deze Grand Raid. We zullen jullie geregeld een update geven van hun reis. Ook zal er een team van de RTBF mee afreizen en enkelen onder hen volgen, in goede en slechte tijden.

En zo zijn we vertrokken voor de Grand Raid de la Réunion, of voor intimi beter gekend als de Diagonaal van de gekken!

Te volgen van 19 tot 22 oktober op onze social media kanalen!