Overslaan en naar de inhoud gaan
news

Saucony Endorphin

Deepl vertaling


De Endorfine-collectie - Ongelooflijke snelheid - Onbegrensd potentieel

Elk Endorphin model is speciaal ontworpen om je te helpen het beste te halen uit de wedstrijddag, de snelheidsdag en elke dag.


Juliette en Félix (TraKKs Etterbeek) delen hun ervaringen.


endorphin-saucony-avis-conseil-trakks

Ik had het geluk om de Saucony Endorphin Speed te mogen testen en ik was omver geblazen.

Ik had er al veel lof over gehoord sinds de eerste versie, maar ik had hem vaak afgewezen. Deze keer kon ik het niet laten liggen.

Daar zijn verschillende redenen voor.

Maar laten we het eerst over het technische aspect hebben. Deze schoen weegt 229 gram voor mannen en 204 gram voor vrouwen. Hij heeft een daling van 8 mm. De achterstapel is 36 mm en de voorste 27 mm, dus het is niet puur maximalisme, maar er is nog steeds een goede hoeveelheid zacht, veerkrachtig schuim.

Het eerste punt is de pasvorm: dit is een comfortabele schoen. Dat is zeldzaam voor een schoen die gericht is op snelle training en wedstrijden. Dit betekent dat je je zelfs na een bepaalde inspanning nog goed voelt.

En laten we het hebben over de veelzijdigheid: hij is net zo ideaal voor een gemiddelde of zelfs beginnende loper als voor een ervaren loper. Voor een budget van €200 heb je een schoen die bijna net zo goed presteert als zijn carbon equivalent. Een zeer ervaren loper zal echter snel zijn grenzen vinden en waarschijnlijk de voorkeur geven aan een model uit een hoger gamma met een carbon plaat voor meer stevigheid.

endorphin-saucony-avis-conseil-trakks

Het belangrijkste punt is zijn balans: hij combineert dynamiek, lichtheid, comfort en demping perfect. Hij is echt goed voor alles. Of het nu gaat om een tempo, een specifieke wegsessie of een baansessie. Er is echter een klein zwak punt bij baansessies: afhankelijk van het type loper, kan hij worden bekritiseerd vanwege een klein gebrek aan stijfheid en agressiviteit op de grond, dus voor 800/1500 lopers of gewoon erg luchtige jongens/meisjes, ben je beter af met een iets stijvere schoen zoals een takumi of een supercomp pacer.

Concluderend zou ik zeggen dat deze schoen de ideale bondgenoot is als het gaat om waar voor je geld.

De perfecte schoen om in je rotatie op te nemen voor snelle sessies en wedstrijden.

Je weet wat je te doen staat.

Félix - Verkoopadviseur TraKKs Etterbeek


endorphin-saucony-avis-conseil-trakks

Nadat ik de Endorphin Pro 2 al had getest, was ik erop gebrand om dit nieuwe model, ontworpen voor de competitie ...., de Endorphin Pro 3, uit te proberen.

Toen ik hem aantrok, viel het comfort van Saucony me meteen op, met een goed ondersteunde achtervoet en hiel en een voldoende brede teendoos. De achterschelp is iets hoger dan het vorige model en is nog steeds superstabiel ondanks de toegenomen stapelhoogte (dikte van de zool).

Hij is nog steeds licht, met een gewicht van slechts 183 gram voor maat 40. Qua reactievermogen is er geen echt verschil: de carbon plaat met Speedroll technologie helpt bij de voortstuwing. De stevigheid van de plaat betekent dat rijders zullen profiteren van een goede stabiliteit in vergelijking met andere modellen van concurrerende merken.

endorphin-saucony-avis-conseil-trakks

Ik raad het alle hardlopers aan die de carbonstap willen maken zonder aan stabiliteit in te boeten. Zorg er wel voor dat je hem afwisselend gebruikt voor gemakkelijke runs om je voet aan het werk te houden.

Een ander positief punt is de grip op natte oppervlakken. Dankzij de XT900-technologie was ik niet bang om uit te glijden tijdens de Amsterdam Marathon (waar het verschillende keren hagelde).

Juliette - Store Manager - TraKKs Etterbeek


Specificaties

Daling: 8 mm
Gewicht: 183g voor maat 40
Speedroll-technologie en carbonplaat
Xt 900 buitenzool