Overslaan en naar de inhoud gaan
news

Sofico Gent Marathon

Op zondag 27 maart 2022 vindt Sofico Gent Marathon plaats. Het parcours werd grondig vernieuwd en gaat voor het eerst door het kunsthistorische stadscentrum van Gent.

De Topsporthal langs de Watersportbaan is traditiegetrouw de start- en aankomstlocatie. Het parcours loopt verder langs de mooiste trekpleisters van de Arteveldestad. Hoogtepunt wordt de passage over de Sint-Michielsbrug. Hier heb je als loper een prachtig zicht op de bekende drie torens: de Sint-Niklaaskerk, het Belfort en de Sint-Baafskathedraal. Ook de Ghelamco Arena en de winkel van Trakks Gent liggen op het parcours.

“Eind maart is een ideaal moment op de marathonkalender”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports. “De Gentse marathon is enorm geliefd in Gent en omstreken. Maar Gent heeft als kunsthistorische stad ook heel wat troeven voor bezoekers die van verder komen. Marathontoerisme zit in de lift. We willen dan ook heel wat buitenlandse marathonlopers aantrekken. Daarnaast zijn we trots om eindelijk ons stadsparcours te kunnen uitrollen voor de lopers.”

Extra motivatie nodig? Daar zorgt Bashir Abdi voor. Deze trotse Gentenaar, olympische medaillewinnaar én kersverse Europese recordhouder op de marathon is ambassadeur van de Sofico Gent Marathon én van de vzw Sportaround, het goede doel dat door de Sofico Gent Marathon ondersteund wordt.

Wie de mythische 42,195 km iets te veel van het goede vindt, kan ook kiezen voor een halve marathon of voor een prachtige run van 11 km. Voor ieder wat wils!

Tickets beschikbaar via www.soficogentmarathon.com of in je favoriete Trakks winkel.