Overslaan en naar de inhoud gaan
news

Stage François D'Haene - Dag 3

Op onze laatste en derde stage dag liepen we van Dinant in de richting naar Houyet.

Donderdagavond vroeg François aan Andrea om het parcours te wijzigen zodat we konden starten met de beklimming van de Citadel.

20 minuten nadat we de rand van de Maas verlieten en de fameuze klim hadden gedaan, konden we genieten van een imposante zicht op de stad.

In de voormiddag liepen we een 25tal kilometers op paden waar we de mooie landschappen van Falaise de Freyr doorkruisten en waar we een technisch atelier volgden.

We namen een lunch aan de rand van de Lesse, hier was er ook ruimte voor vraag en antwoord en uitwisseling van ideeën. Met nieuwe raad en goede moed zetten we onze weg verder.

De laatste dag van deze stage was perfect, we lieten de Lesse achter ons, kruisten de Golf d’Ardennes om terug te keren naar Houyet.

Volgens de stagairs een top organisatie, daarna nam iedereen de train terug naar Dinant, Namen of Gembloux afhankelijk van hun voorkeur.

« Gisteren kreeg ik de kans en het plezier om een trail dag te beleven met ‘Monsieur ‘ François D’Haene (…)

Het programma van de dag was eenvoudig om van Dinant naar Houyet te lopen over de mooiste wegen va de regio en tegelijkertijd profiterend van de goede raad van de Meester.

François staat gekend voor zijn toegankelijkheid, zijn generositeit, zijn bescheidenheid en we werden niet ontgoocheld! Hij is zeer sympathiek en super cool. Hij gaf ons ook veel goede raad tijdens de 32 kilometer, en ontbrak regelmatig het lopen voor diverse ateliers. (…)

Vanaf het eerste moment was ik onder de indruk van deze man, en ik kreeg ook de gelegenheid om met hem te discuteren onderweg.

Een onvergetelijk souvenir met een zeer vriendelijk persoon.

We dromen soms, maar een droom beleven is nog beter.

Bedankt aan François om ons sterretjes in de ogen te bezorgen gedurende deze fantastische dag. "

PL