Overslaan en naar de inhoud gaan

Op 39-jarige leeftijd pas is Bart Gunst begonnen met lopen op de nationale feestdag van 2010. Met een BMI van 31 en als ex-roker moest er dringend een en ander veranderen. 

Begonnen met een klassieke start-to-run (en afgezien!), bouwde hij snel op naar zijn eerstemijlpalen : de stadsloop van Gent (10 km), de 20 km van Brussel en de eerste marathon in 2013.

Bart kreeg steeds meer spontane aanvragen om lopers te begeleiden, vanwege zijn eigen opmerkelijke evoluties : 25 kg minder, steeds sneller lopen, en enkele marathons per jaar.

Na een opleiding aan de Vlaamse Trainersschool, en na een korte passage als trainer bij een Gentse loopclub, startte Bart in 2017 de loopclub van Loopcoach Bart.

In 2020 liep Bart zelf meer dan 5000 km waaronder 23 marathons. Bij zijn loopclub je terecht voor start-to-run tot marathon en ultraloper. Bart staat garant voor een echte persoonlijke begeleiding op maat en legt sterk de nadruk op opwarming strechetn, lopen in de juiste hartslagzones en looptechniek. Per week worden 4 looptrainingen in groep georganiseerd en 1 gezamenlijke core stability training.