Overslaan en naar de inhoud gaan

Aftershokz heeft al geruime tijd een revolutie teweeggebracht in de wereld van hoofdtelefoons door een reeks producten aan te bieden die werken met osteofonie (of botgeleiding om het eenvoudiger uit te leggen), een term die de voortgang van geluid naar het binnenoor aanduidt via de botten van onze schedel. Voor wie nog nieuwsgieriger is, de koptelefoon functioneert eigenlijk als een elektromechanische geleider, die elektrische signalen omzet in mechanische trillingen.

trakks-aftershokz-specilaiste-avis-running-course-a-pied

Voor de duidelijkheid, Beethoven had dit principe al lang ontdekt, aangezien deze dove muzikant de truc had om een ​​van zijn tanden aan zijn piano vast te maken om zijn eigen composities te horen.

Aftershokz gebruikt deze techniek om de gehoorgang vrij te houden en niet volledig af te sluiten van activiteiten van buitenaf, wat veilig kan zijn bij hardlopen, maar bijvoorbeeld ook bij het fietsen. Bovendien zou langdurig en krachtig luisteren minder schade toebrengen aan het binnenoor dan een conventioneel apparaat.

aftershokz-conduction-osseusavis-test-trakks

Veelbelovend dus, maar hoe zit het met het gebruik ervan?

De eerste luistersensatie leek me wat vreemd, maar je geraakt er snel aan gewend. De ergonomie op dit model is top en we voelen niet dat dit toestel amper 30 gram weegt. Al snel had ik het toestel al getest in zwemmen, fietsen en hardlopen en hier is mijn gevoel:

 • Zwemmen

Wanneer het dragen van een koptelefoon prettig is zonder iets anders op mijn hoofd, is dit minder het geval bij het dragen van een badmuts (wat verplicht is in de meeste zwembaden). Ik had het gevoel dat het apparaat hard genoeg op mijn slaap drukte maar het begon vervelend te worden aan mijn hoofd na twintig minuten. Daarna zette ik mijn badmuts af voor de rest van de training en was ik verrast door de vaste positie van de Aftershokz op mijn hoofd, ook bij het draaien en duiken ondervond ik geen probleem.

 

aftershokz-trakks-specilaiste-running

Ik had een klein beetje last van het externe geluid van het zwembad, maar Aftershokz heeft daaraan gedacht door bijkomende oordoppen met het apparaat te bezorgen!

Het toestel blijft waterdicht tot 2 meter diep.

 • Fietsen

Fietsen is misschien wel de sport waar ik hem het liefste draag. Ik plaats het boven de riem van mijn helm en voel de Aftershokz absoluut niet. De mobiliteit van het hoofd blijft perfect, waarbij ik soms wat problemen had met mijn klassieke koptelefoon.

Je hoort perfect op elk moment alle verkeersgeluiden perfect en geniet van de rust als je alleen bent. Het grote voordeel is dat ik, zelfs met grote handschoenen, heel gemakkelijk van nummer kan veranderen of het volume kan verlagen / verhogen, wat me vooral kan irriteren met conventionele hoofdtelefoons.

aftershokz-conduction-osseuse-trakks

 

 • Lopen

Tijdens het hardlopen is de ergonomie erg goed, ondanks de lichte verticale oscillaties die de sport met zich meebrengt.

Over het algemeen ben ik daarom erg blij met deze koptelefoon en draag ik hem systematisch tijdens mijn trainings- of fietstochten. Het geluid is duidelijk niet zo goed als een koptelefoon die het oor bedekt, maar we kunnen niet alles hebben ... In tegenstelling tot Trekz Air en Aeropex is de XTrainerZ niet compatibel met Bluetooth en heeft hij geen microfoon.

Alle aftershokz

 

Nicolas Tilman - Sales Advisor- TraKKs Uccle

Aftershokz

Enkele kenmerken:

 • Levensduur batterij: 8 uur
 • Gewicht: 30 gram
 • Oplaadtijd: 2 uur
 • Opslagcapaciteit: 4 GB
 •  

Wat ik leuk vind:

 • Ergonomie onder alle omstandigheden
 • Het veiligheidsaspect
 • Het interne geheugen wat onze telefoon op zijn beurt spaart tijdens het hardlopen

Wat ik het minder leuk vind:

 • Minder aangenaam in combinatie met een badmuts
trakks-aftershokz-xtrainer-specilaiste-running-trail

 

eShop