Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit 'Nimbus'-model is een comfortabele schoen voor zowel beginnende als gevorderde lopers. De Gel-Nimbus 24 biedt uitzonderlijk comfort en demping dankzij de Gel-technologie en het FF Blast+ schuim dat door het Japanse merk werd ontwikkeld. De Gel is zowel aan de voorkant als aan de achterkant van de schoen te vinden om aan alle soorten pasvormen tegemoet te komen.

Deze schoen is echter het meest geschikt voor een loper met een hielslag.

Het sterke punt van dit model is zijn vermogen om schokken op een zeer belangrijke manier op te vangen. Het zal dus de ideale bondgenoot zijn voor de beginnende loper die op zoek is naar comfort en stabiliteit om te beginnen met hardlopen door de impact van de voet op de grond zoveel mogelijk te beperken.

Door zijn kenmerken is deze schoen ook geschikt voor lopers die regelmatig last hebben van blessures. Zijn hoge dempingsniveau vermindert de impact op de voetboog en de knieën.

Merk op dat dit model niet uitsluitend is voorbehouden aan beginners, maar ook kan worden gebruikt in de rotatie van een meer ervaren loper. Door zijn eigenschappen is het een uitstekende partner als uithoudingsschoen voor langzaam joggen, recuperatielopen en lange duurlopen in een gematigd tempo. Het is mogelijk om de schoen een beetje meer te duwen op hogere tempo's, maar het gewicht (290g voor een maat 42,5) en de energieteruggave zijn niet geweldig voor snelle of hoge intensiteit runs. Dit model is daar niet voor ontworpen.

Hij is niet alleen geschikt voor hardlopers, maar ook voor mensen die een wandelschoen willen, die uiterst comfortabel is voor in de stad.

Rug- en kniepijn zullen verminderen dankzij het comfort van de Nimbus 24.

Wat de technische kenmerken betreft, is de schoen ontworpen voor weg- en trailrunning. Hij valt 10 mm naar beneden en weegt 290 gram (in standaardmaat 9 US), 10 gram minder dan de vorige versie.

De Gel-Nimbus 24 is een neutrale schoen met maximale demping met FF Blast+ technologie die zorgt voor een geweldige schokdemping bij elke stap.

Het gaas van de schoen is zeer flexibel, wat een goed compromis biedt tussen steun en comfort. De schoen kan echter erg strak aan de voet aanvoelen en het is belangrijk de veters los te maken om de schoen correct af te stellen voordat u gaat hardlopen.

Vanuit ecologisch oogpunt is het interessant op te merken dat het bovendeel is gemaakt van gerecycleerde materialen om afval en koolstofuitstoot te verminderen. Het gebruik van gerecycleerde materialen wordt steeds gebruikelijker in de hardloopindustrie en er is op dit gebied nog veel werk aan de winkel voor de grote merken, maar het is altijd interessant om de inspanningen die zij leveren in de verf te zetten.

Kortom, deze nieuwe editie van de Gel-Nimbus 24 is een comfortabele en stabiele schoen, ideaal voor hardlopen op een gematigd tempo. Hij is geschikt voor alle lopers die van hardlopen willen genieten en tegelijk een gevoel van veiligheid en stabiliteit zoeken.

Alexandre - Sales Advisor - TraKKs Etterbeek 

 

Drop : 10mm

Gewicht : 290g ( standard 9 US) 

+ stabiliteit- cushion

- gewicht  - prijs

eShop