Overslaan en naar de inhoud gaan

Wie het merk On (volledig: Run On Clouds) nog niet echt kent, zal het zeker al ergens tegen gekomen hebben. Dit is te danken en zijn unieke, ietswat futuritische look waar On zijn handelsmerk van gemaakt heeft.


De unieke clouds onder de zool combineren een zachte demping met een direct en dynamische gevoel.

cloud-onrunning-test-cloudflyer-trakks-sspecialiste-running-trail

VEERKRACHT EN NATUURLIJKE AFROL

De Cloudflyer werd in juni geüpdatet met een nieuwe middenzool die nog meer veerkracht geeft. Dit voel je onmiddellijk bij je eerste passen in deze schoen.
Oorspronkelijk was de Cloudflyer bij On de meest stabiele schoen (weliswaar steeds op neutrale leest) door zijn grotere en bredere Clouds onder de zool, waar andere modellen binnen het merk een grotere dynamiek geven door zachtere en kleinere Clouds.
Ondertussen zijn er bij On in het segment met meer “stabiliteit” enkele modellen toegevoegd, maar geen enkele van deze modellen kan de dynamiek van deze Cloudflyer evenaren.
 

cloud-onrunning-test-cloudflyer-trakks-sspecialiste-running-trail

De nieuwe On Helion Superfoam is zacht maar buitengewoon veerkrachtig. In combinatie met het extra stijve Speedboard zorgt dit voor een echte voorwaartse stuwing en energie return die je vanaf de eerste pas voelt met behoudt van een natuurlijk gevoel bij de afzet.

Ook de Clouds hebben in tussentijd een update gekregen: deze zijn iets schuiner afgewerkt waardoor steentjes, boomschors en takjes minder kans krijgen om vast te komen zitten. Bij het huidige model heb ik dit niet voorgehad, in tegenstelling tot het vorige model.

cloud-onrunning-test-cloudflyer-trakks-sspecialiste-running-trail

PERFECTE FIT EN GRIP

Waar On altijd al heel sterk in geweest is, is hun fitting. Lopers met smalle voeten, lopers met een iets bredere midden- of voorvoet, … zelden geeft dit een probleem bij het passen. Dit is vrij uniek dat een schoen een soort passe-partout is, al zijn er duidelijk wel verschillen in de modellen op basis van het type loper of wat je doelstellingen zijn

De nieuwe Cloudflyer heeft bovendien ook een nieuwe mesh/bovenwerk gekregen. Het nieuw ontworpen bovenwerk heeft een uitzonderlijk ademend vermogen en een betere, meer meegaande pasvorm die helpt bij het ondersteunen van efficiënte voetbewegingen.

cloud-onrunning-test-cloudflyer-trakks-sspecialiste-running-trail

Net als bij andere On modellen, zijn er ook enkele extraatjes op de schoen aanwezig. De motiverende tekst op de schoenveters (put me On) is misschien ervaren On lopers nog niet opgevallen, maar ook de On letters op de schoen, hebben een bijkomende eigenschap: subtiel reflecterend op de mesh geplaatst om een verhoogde zichtbaarheid te bieden wanneer je in het donker gaat lopen.

Dat het in de donkere maanden soms ook minder aangenaam lopen is qua ondergrond, is voor niemand een verrassing. Daarom heeft On op het rubber van de Clouds een verbeterde grip aangebracht die je niet alleen een stabieler gevoel geeft bij de landing, maar je afzetgevoel extra ondersteunt.

Met een drop van 7mm, is het ook een schoen die op dat vlak voor iedereen zou moeten passen. Ondanks het feit dat de Cloudflyer geen minimalistische schoen is, geeft hij een grote proprioceptie. Daardoor voelt deze ook lichter en wendbaarder aan dan hij in theorie voorgesteld wordt.
Het maakt dus ook niet echt uit of je een hiel loper bent of eerder op de middenvoet landt: de schoen geeft genoeg stabiliteit en demping voor elk type loper.

test-cloudflyer-avis-onrunning-trakks-specialsite-running-trail

Wat ik persoonlijk wel ervaren heb, is dat ik tijdens sommige loopjes aan één van beide voeten de voetboog, die net voor de extra stabiliteit van de schoen zorgt, iets meer gevoeld heb.
Dit was absoluut niet bij elke training en ook niet gedurende de volledige training. Maar dit kan bij het passen van de schoen misschien iets zijn waar je rekening moet met houden… en je in eerste instantie zeker niet mag door laten afschrikken!

CONCLUSIE

De schoen voelt zo goed als hij er uitziet!
En hij is op zijn manier voor elk type loper. De On Cloudflyer is aangenaam en aan te raden voor zowel lange trainingen als herstelloopjes, en presteert dus goed in trainingen met tempo’s of een specifieke intervaltraining.
De unieke clouds onder de zool combineren een zachte demping van een trainingsschoen met het directe en dynamische gevoel van een wedstrijdschoen. Mede daardoor en in combinatie met de comfortabele fit, kan je deze zowel gebruiken voor een snelle 10 als voor een marathon.

Frederic

De +

• Comfortabele fit

• Grote energie return door speedboard

• Stabiel gevoel

De -

• Druk op voetboog

• Steentjes of takjes kunnen nog steeds tussen Clouds vast komen te zitten

 

 

eShop