Overslaan en naar de inhoud gaan

De eerste versie van de Cloudventure Peak was een interessante ontdekking (ik deed een test 2 jaar geleden). Ik keek vol verwachting uit naar de vernieuwde versie van dit model.

Voor korte trails en voor lopers die gericht zijn op prestatie blinkt deze schoen uit in lichtheid en dynamisme, maar de eerste versie ontbrak grip. Persoonlijk heb ik nooit beperkingen gevoeld op een trail of zelfs in de modder, maar algemeen was de kritiek dat deze schoen onvoldoende profiel had.

cloud-venture-peak-on-running-trakks-specialsite-test-avis

De eerste indruk, de look van de schoen. Dit is niet het belangrijkste, maar opnieuw slaagt het Zwitserse merk erin om een strakke en elegante schoen te ontwerpen. Je kan sceptisch zijn over de keuze van het kleur: wit. Maar dit maakt deze schoen net zo bijzonder en je valt er ook mee op. Maar er zijn geruchten dat er een nieuwe kleur op de markt zou komen binnen enkele maanden.

Het gevoel wanneer je de schoen aantrekt is zoals bij het vorige model ongelooflijk. De nieuwe sok-achtige structuur biedt een ongekend comfort en voorkomt dat er vuil in de schoen komt. De pasvorm is “fitted” maar niet storend voor bredere voeten. Het bovenwerk, in een scheur vast en ultralicht materiaal is resistent en vermijdt wrijvingen. Deze lichtgewicht schoen, 260 g, en lage drop (4 mm) zal lopers aantrekken die op zoek zijn naar een nerveuze en reactieve schoen.

trakks-on-running-trail-peak-venture-test-avis

De belangrijkste wijzigingen vinden we in de zool. Voorzien van een nieuw “ speedboard” is de nieuwe Cloudventure Peak nog dynamischer en stabieler. Je verliest nooit het gevoel met de grond wat essentieel is voor dit type schoen. De noppen zijn veel hoger dan bij de vorige versie, je hebt veel meer grip en dit ook dankzij de Missiongrip die een interessant klevend vermogen heeft op alle soorten ondergrond. Kortom, nog meer geschikt voor trails in België die soms modderig kunnen zijn. Dit profiel zorgt ervoor dat je iets minder comfort hebt op de weg in vergelijking met het vorige model…maar dat is niet het doel van een trail schoen. Dit uitgesproken trail profiel trekt een breder publiek aan en is meer geschikt voor moeilijkere trails en biedt meer stabiliteit.

cloud-venture-peak-trail-specialsite-trakks-trail-test

Voor mij was het opnieuw liefde op het eerste gezicht!

Het Zwitserse merk heeft me opnieuw verleid en blijft me verbazen met haar innoverende en unieke stijl.

On cloudventure peak

De +

  • Fit
  • Grip
  • Gevoel

De –

  • Minder comfortabel op de weg
  • Witte kleur
eShop