Overslaan en naar de inhoud gaan

Wanneer je de schoen vast neemt valt meteen op dat deze schoen licht en soepel is en er ook heel goed uitziet. Wie licht zegt, denkt meestal aan beperkte demping… Het volstaat om jou voet in de schoen te steken, om te begrijpen dat comfort en demping op jou wachten!

Deze schoen kleeft aan jouw voeten zonder te smal aan te voelen dankzij het bovenwerk in stretch die zich aanpast aan elk type voet.

Tijdens de test op de Primavera dit jaar werd ons gevoel die we op voorhand hadden bevestigd. De zool is gericht op een middenvoet – voorvoet landing. (drop 6 mm) en dit met een ongelooflijke demping (verassend comfortabel in de afdaling).

De grip is niet alleen geschikt voor bergachtig terrein maar ook voor modderige paden in onze valleien, een groot pluspunt tijdens deze editie van de Primavera. Typisch Belgisch weer de dagen voor de trail toverden het parcours om in een vettige modder brei. Tijdens de eerste kilometers had ik mijn twijfels, veel trail runners hadden gekozen voor een “soft ground” profiel. Maar na enkele afdalingen, die ik steeds sneller nam, en na enkele moeilijke passages had ik geen angst meer om vol te gaan. De plaatsen waar ik voorzichtiger moest zijn om de controle te behouden waren dezelfde plaatsen waar ook de anderen, zelfs met een wandel profiel, meer moeite mee hadden.

De kers op de taart is het on-road comfort. Zelfs al proberen de organisatoren het percentage weg te beperken tot het minimum, het is onvermijdelijk. Met de Cloudventure Peak loop je ook op beton met sprekend gemak. Je behoudt een comfort waardoor je op deze stroken kan herstellen en ze minder lang en aangenamer worden.

Kortom: een lichte, super dynamische schoen met een indrukwekkende demping en comfort voor een “wedstrijd” schoen. Aan te bevelen zonder twijfel!

 

De+ : 

  • Licht en soepel
  • Comfortabel
  • Demping ++ in de afdaling en op de weg
  • Goede grip op verschillende ondergronden

De - : 

  • Zeer (te) fijne veters
  • Wedstrijdschoen > beperkte doelgroep
  • Open structuur aan de enkel, gevoel van (te) weinig steun

 

eShop