Overslaan en naar de inhoud gaan

Enkele jaren geleden was de hartslagmeter een accessoire die enkel gebruikt werd om te sporten. Vandaag willen sporters 24 op 24 uur geconnecteerd zijn. Ook de look is een belangrijk argument geworden bij de aankoop. Elk merk besteedt hier aandacht aan. Ook de Adventurer spreekt met zijn elegant en lichtgewicht design (55g) en klassiek rechthoekig scherm aan.

Heb je graag dat je horloge bandje past bij jouw outfit of verwissel je graag af en toe van kleur? Geen probleem je kan makkelijk wisselen tussen verschillende polsbandjes. De polsband voelt zeer comfortabel en soepel aan en is aansluitend, ook voor fijne polsen. Misschien is het scherm zelfs net iets te groot, zelfs in wit op een zwarte ondergrond is alles perfect leesbaar.

Verken met uw hart

De Adventurer biedt meerdere sport modi: binnen lopen op de loopband, buiten lopen, trail, wandelen, fietsen, ski, fitness en nog andere. Je kan ook gewoon de stopwatch gebruiken indien je dat wilt. De horloge bezit meerdere sensoren: een versnellingsmeter en een geïntegreerde gyroscoop voor bewegingen, een barometer, een kompas en hartslagmeter aan de pols.

Hartslagmeting aan de pols wordt steeds preciezer, maar is nog niet even accuraat als via een hartslagband. De reden is vrij éénvoudig: de hartslag wordt gemeten aan de hand van de bloeddoorstroming en niet op basis van de directe hartslag. Op de pols kan de meting verstoord raken door onvoldoende aan te sluiten rond de pols zeker aan de zone rond het pols bot. Het is daarom aan te raden om niet op de pols te dragen maar 2 centimeter onder de pols.

De Adventurer is uitgerust om snel 4 satellieten te vinden die nodig zijn voor een optimaal gebruik van GPS. Hij is waterdicht (tot 40 M of 5 ATM) en je kan er ook mee zwemmen maar is niet geschikt voor duiken.

Punten van kritiek

Je kan je horloge verbinden met je smartphone via Mysports. Eénmaal verbonden kan je jouw gegevens synchroniseren via een menu “telefoon”. Je kan ook muziek beluisteren rechtstreeks van op jouw horloge. De Adventurer beschikt over 3 GB aan geheugen. Maar dit slorpt energie. Met muziek en gps heeft de horloge een beperkte autonomie van 5 uur. Ook alleen met GPS is de autonomie beperkt tot 11 à 24 uur bij gebruik voor lopen of wandelen. Dit is wel een zwak punt van dit product.

Over de hele lijn is de Adventurer gebruiksvriendelijk en beschikt alle functies die een sporter nodig heeft. Ook de trailverkenning optie is een pluspunt. Je kan trailroutes downloaden en opladen. Echter door de beperkte autonomie kan de Adventurer de ultra trailer of de fietser die lange afstanden doet niet overtuigen. Ook sporters die de precisie van een hartslagband verkiezen vinden hun gading niet.

 

F.Chl.

Technische fiche : 

- Multisport  horloge: Running, Indoor Running, Trail, wandelen, ski, snowboard, fietsen, fitness en zwemmen

- Ingebouwde hartslagmeter met hartslagmeting aan de pols

- 5 zones voor training op hartslag

- Ontdekken van nieuwe parcours: routes opladen en back to start functie

- Muziek: geïntegreerde muziekspeler van 3 GB

- Navigatie: GPS, kompas en barometer (hoogte, afstand in 3D, snelheid, tempo, totale stijging en daling, verbrande calorieën)

- Houdt 24 op 24 en 7 op 7 uw activiteiten bij

- Audio feedback over uw prestaties

- Racemodus: race tegen jezelf

- Intervaltraining: wisseling tussen activiteit en rust

- Doelen stellen: stappen, calorieën, afstand en duur van de activiteit, opvolgen van progressie

- Automatische slaapmeting 

 

D + punten :

- De precisie van de GPS

- De look

- De mogelijkheid om routes op te laden

- Het gebruiksgemak

- De muziek functie

De - punten :

- Beperkte autonomie van 10 uur bij gebruik van een sportmodi

- Het platform MySport die nog verder kan ontwikkeld worden

- Geen mogelijkheid om manueel een activiteit toe te voegen 

 

eShop