fbpx Nike Pegasus trail 2 | TraKKs Overslaan en naar de inhoud gaan

Volledig verschillend van de eerste versie, die als trailversie veel gelijkenissen toonde met het mythische wegmodel, is deze 2e versie een volledig ander model dan zijn voorganger.

Christophe (amateur ultra-trailloper) vertelt er u over.


Ondertussen test ik de Pegasus Trail 2 van Nike al een aantal maanden.

pegasus-trail-2-test-avis-trakks-specialiste-trail

Ja, na een eerdere mislukte poging enkele jaren geleden.

Het merk met de gekende Swoosh is met dit model gestart in de zomer van 2019.

Gezien de Pegasus wegversie (37e versie) één van de uithangborden is van de fabrikant uit Oregon, waren we benieuwd om te zien wat deze nieuwe trailversie zou geven.
Wij hadden dit privilege voor de Europese introductie.
Zou dit nieuw model echt complementair zijn naast de Terra Kiger en de Wildhorse?

Dit gezegd zijnde, moeten we toegeven dat de trailversie, afgezien van zijn naam, NIETS te maken heeft met de wegversie. Het is een volledig andere schoen.

Het is iets moeilijker om in deze schoen te gaan met de voet wanneer je dit vergelijkt met andere modellen, maar wat onmiddellijk opvalt is zijn comfort. We kunnen hier al stellen dat dit het opvallendste punt is bij deze schoen.
Dit door zijn pantoffelgevoel enerzijds, en de dikke zool anderzijds.

pegasus-trail-2-test-avis-trakks-specialiste-trail

De "react-tussenzool" is zowel comfortabel als dynamisch.

Deze heeft een voldoende stabiele structuur ter hoogte van de hiel, terwijl zijn beroemde kous hoger komt dan op een klassieke schoen. Maar voor mij is dit kousgevoel HET zwakke punt van dit model.
Verondersteld te werken als een mini-gaiter en te voorkomen dat kleine steentjes en takken de schoen binnendringen, werkt dit niet echt op deze manier. En dit is nog minder het geval wanneer je, net als ik, dunne enkels hebt.

Noch de pasvorm van de schoen, noch de vetersluiting aan de enkel of voorvoet zorgen voor een goede ervaring bij mij.

pegasus-trail-2-test-avis-trakks-specialiste-trail

De breedte van de zool biedt de juiste stabiliteit zonder perfect te zijn. Wees wel voorzichtig voor trails over langere afstanden: van zodra de vermoeidheid optreedt, kan de voet licht kantelen en word je enkel dus meer belast.
 

De grip is goed en de zool slijt niet zo snel als je zou verwachten wanneer je kijkt naar de zachtheid van het materiaal. Hier kunnen we allerminst over klagen of iets negatief zeggen, of het nu gaat om lange en korte trainingen, in droge omstandigheden, in modder, enz.

pegasus-trail-2-test-avis-trakks-specialiste-trail

Deze schoen is dus perfect gemaakt voor het gemengde terrein en een goed compromis voor de lopers die soms een paar kilometer over verharde wegen moeten lopen om bij het dichtstbijzijnde bos te komen.

Schoen perfect geschikt voor lange afstanden of traillopers die op zoek zijn naar comfort.

 

nike pegaus trail 2

De pluspunten :

  • Comfort
  • Look
  • Grip

De minpunten :

  • Stabiliteit
  • Gewicht
eShop