Overslaan en naar de inhoud gaan

“Winners are made of Blood, sweat & data”

Wat een programma!

polar-vantage

De nieuwe serie horloges van Polar zijn de Vantage M, en de Vantage V

De verschillen:

 • Barometer op de Vantage V
 • Recovery Pro op de V (hulp bij het opvolgen van herstel na een trainingsperiode, noodzakelijk om hierbij de H10 te gebruiken om een compleet beeld te krijgen)
 • Autonomie van 40 uur (Vantage V), 30 uur (Vantage M) bij gebruik van GPS 1 sec en optische hartslagmeting aan de pols
 • Touchscreen bij de V
 • Berekening van loopvermogen direct op de pols zonder andere meter op de V

De Vantage M is een zeer goed multi-sport horloge met een goede prijs kwaliteitsverhouding, en de Vantage V is nog completer aangepast aan ultra (autonomie), triatleten (prestaties in zwemmen), atleten die op zoek zijn naar biometrische gegevens en prestatie opvolging tijdens en buiten de training...

POLAR VANTAGE V 

Wanneer je de horloge uit de elegante doos haalt is het eerste wat opvalt het uiterlijk, de kwaliteit van de afwerking, de lichtheid van het horloge (66g) en de finesse (13mm, merkbaar voor triatleten). De armband is zeer flexibel en comfortabel. Polar heeft hier aanzienlijke inspanningen geleverd in vergelijking met eerdere reeksen.

polar-vantage-serie-test-trakks-specialiste-running-trail

De andere belangrijke innovatie is de Polar Precision Prime-sensor ingebouwd in de behuizing (Vantage M en V). Hiermee wil Polar de meest geavanceerde en accurate zijn op de markt, maar er is altijd nog ruimte voor verbetering. Dit horloge zal onder alle omstandigheden het meest accuraat zijn (vooral zwemmen) en maakt een berekening van de kracht tijdens het lopen mogelijk aan de pols (enkel de V).

Na een paar weken gebruik ben ik zeer overtuigd in vergelijking met mijn vorige horloge Suunto Ambit 3, het is een grote verandering vooral in termen van biometrische gegevens en op technologisch niveau.

De Vantage V heeft ook een resistent scherm met anti-schok bescherming (Gorilla Glass). De helderheid past zich aan, anti-reflectie scherm, schakelt over van dag naar nacht en voornamelijk de leesbaarheid vind ik comfortabel.

polar-vantgae-serie-trakks-test-specialiste-running-trail

Gekoppeld aan de Polar Flow wordt de Vantage een krachtig hulpmiddel voor je analyses en opvolging van de trainingen, in het leven elke dag..

polar-vantage-v-test-trakks-specilaiste-runing-trail

Belangrijkste functie : 

 • Training Load Pro : analyseer, kwantificeert en vergelijkt je verschillende trainingen voor al je disciplines. Ik ben echt gek van de activiteit rapporten die motiverend en verslavend werken.
 • Recovery Pro: analyse van herstel (berekend op basis van objectieve date en subjectieve data door een vragenlijst), op basis hiervan krijg je een advies over de kwaliteit en kwantiteit van je volgende trainingen. We weten altijd waar we zijn op het gebied van voorbereiding. Met de Vantage V wordt nog een grondiger analyse aangeboden met een orthostatische test (vereist de H10 sensor), die een fijne analyse is van de variaties in rusthartslag. Echt interessant, hoewel het aanvankelijk ingewikkeld leek, had ik het snel onder de knie.
 • Running Program : stelt je een evolutief programma voor in functie van je profiel en doelen. Het is een hulp bij het opstellen van je schema voor de 10 km, halve marathon en marathon aangepast aan je niveau en trainingsritme.
 • Sleep Plus: detecteert automatisch periodes van slaap, wat je ook toelaat om die op te volgen in duur, kwaliteit en kwantiteit. Met kwantificeerbare data over de slaap, kan een gevoel bevestigen en helpen om het eigen functioneren beter te begrijpen en te streven naar een betere levenskwaliteit.
 • De Polar Precision Prime sensor maakt een nauwkeurige opvolging van de hartslag mogelijk, met een grote precisie wat belangrijk is in de voorbereidingsperiode voor je doelstelling. Met de continue hartslagmeting zag ik een overzicht van mijn conditie gedurende de hele dag, het aantal verbrande calorieën, hartslagveranderingen, aantal stappen enzovoort. Kortom ik vind dit cool!
polar-vantage-v-test-trakks-avis-conseil-choix-cardio-specialiste-running-trail

De Vantage serie is dus zeer compleet en nauwkeurig bij het monitoren van sporten (130 voorgeprogrammeerd), waarbij de V uitsteekt tegenover haar kleine zusje door haar autonomie van 40 uur voor Ultra’s (op een duur van 21 uur had ik nog een batterij van 49%, barometer (zeer nuttig bij trail), loop vermogen en een vollediger analyse van je vormpeil door middel van de orthostatische test.

De connectiviteit van het horloge via Bluetooth werkt perfect, vooral met de Polar Flow app op mijn smartphone. De software van het horloge is nog in ontwikkeling, waardoor het horloge steeds completer wordt met elke update. De constante innovatie is een van de beste kwaliteiten van Polar.

Kortom ben je op zoek naar een intelligente, betrouwbare en motiverende partner voor jouw training zal de Polar Vantage V je op alle manieren tevreden stellen. Een high-end horloge toonaangevend in de technologie, robuust en waterdicht. Ideale partner voor hardlopen, trail , ultra en vooral triatlon. En dit alles tegen een prijs die redelijk is.

Ook voor de M is de verhouding prijs kwaliteit opmerkelijk.

Ik kijk uit naar toekomstige ontwikkelingen..

Alexandre O.

De +

 • Het design en de afwerking
 • De autonomie
 • De combinatie opvolging van activiteiten en training
 • De Polar Flow applicatie
 • De prijs/kwaliteit verhouding

De -

 • Het gebrek aan “speelse” connectiviteit
 • De vertraging van de ontwikkeling van de software, maar dit moet gecorrigeerd worden door toekomstige updates
 • De GPS moet ook nog verder ontwikkeld worden, zal ook snel op punt gesteld worden
Zie op de e-store