Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Gewicht: 250gr
  • Drop : 5 mm
  • Prijs : 129,95

Hun concept is ondertussen goed ingeburgerd: kijk maar naar het aantal lopers dat de gekende schoenen met hun typische zool dragen ​​aan de start van grote trailevenementen en meer recentelijk op de weg.

Dus ik had hoge verwachtingen van de tweede versie van Hoka Torrent.

torrent-hoka-test-trakks-specilaiste-running-trail

2 jaar geleden ben ik gevallen voor het Amerikaanse merk met hun Speed​​Instinct. Deze was perfect voor trailrunners die van een performance-schoen hielden met behoud van aanzienlijk comfort over langere afstanden. De belofte voor de Torrent 2 zou hetzelfde moeten blijven.

Een strak uitzicht (deze verschilt soms wel van andere modellen van Hoka) en een technisch bovenwerk. Dat laatste is gemaakt met REPREVE®-garen van gerecycleerd plastic. De schoen straalt onmiddellijk snelheid en prestatie uit.

Het geheim zit hem in de dubbele densiteit van de PROFLY ™ -tussenzool. Flexibiliteit en comfort aan de achterzijde voor optimale schokabsorptie, stevigheid onder de voorvoet voor meer dynamisme tijdens het lopen.

torrent-hoka-test-trakks-specilaiste-running-trail

De buitenzool van de Torrent 2 biedt een agressievere grip dan mijn oude Speed ​​Instincts (waar dit echt ontbrak) terwijl de schoen "ça va" blijft om een ​​breed scala aan ondergronden aan te kunnen. Ik heb niet de gelegenheid gehad om de grip in echte moddergrond te testen, maar ik veronderstel dat deze nog voldoende grip biedt, rekening houdend met het ontwerp van de zool (multidirectioneel), de afstand tussen de noppen en hun hoogte. Het valt nog te bezien of de slijtage niet te snel zal optreden want er is geen Vibram-zool voor deze schoen, in tegenstelling tot verschillende andere trailmodellen van Hoka.

test-hoka-torrent2-specilaiste-trail-trakks

Hoge verwachtingen dus, en behoorlijk positieve resultaten na een paar testloopjes.

Mijn langste tests zijn gedaan in Trentino in Italië, op een bergachtig terrein, weliswaar niet te technisch. Over het algemeen ben ik meer te vinden voor een "minimalistische" zool met weinig demping en die zeer soepel is. Hoka is daarom niet één van mijn voorkeursmerken.

De Torrent is echter wel een aangename partner geweest onderweg en tijdens mijn loopjes.

Deze schoen biedt stijfheid op de juiste plaatsen voor stabiliteit op technischer terrein, een aangename demping tijdens langere trainingen en lange afdalingen met bijkomend een verbluffende reactiviteit gezien het comfort en de dikte van de zool.

torrent-hoka-test-trakks-specilaiste-running-trail

De Torrent 2 heeft ook goede teenbescherming, wat niet overbodig is op steenachtig terrein.

Deze schoen is aan te bevelen voor verschillende types van lopers. Of het nu voor korte, lange, ruw of effen terrein is, de Torrent 2 is geschikt voor alle lopers die op zoek zijn naar een comfortabele schoen zonder in te leveren op gevoel en dynamiek. Een meer dan aangename kennismaking en ontdekking dus.

De +

  • Mooi uitzicht
  • Agressieve grip
  • Soepelheid van de schoen

De -

  • Geen Vibram-zool
  • Mogelijk snellere slijtage

 

eShop