Overslaan en naar de inhoud gaan
news

Beleef de lente in Picardisch wallonië

Erfgenaam van de vroegere rond van West-Henegouwen, kan je de nieuwe GR 123 ontdekken, allemaal opnieuw gemarkeerd in geel en rood. Een uitgelezen kans voor wandelaars om Picardisch Wallonië en zijn vele aspecten te ontdekken.

topo-guide-gr-trakks-specialiste-belgique-randonnée

KOPEN HET TOPO GUIDE 

Deze route werd opnieuw ontworpen en ziet er geweldig uit.

Dit wandeltraject heeft een aantal interessante kilometers, zoals de oversteek van Frankrijk in het nationale bos van Flines. Of nabij Péruwelz, een mooi stuk op de grens in het prachtige staatsbos van Bonsecours. Een andere geweldige ontdekking is de route door de bossen van Silly, Ligne en Edingen!

De stad Edingen, ooit een stad van kant en tapijt, biedt de wandelaar nu een doorsteek in haar majestueuze park! Een uitzonderlijke open ruimte van 182 hectare, bezaaid met vijvers, tuinen en opmerkelijke gebouwen. Reden te maar om door het park te kuieren voordat je naar de stad gaat om het heerlijke bier van Silly, Edingen of elders een Quintine of Brunehaut te proeven…

Picardisch Wallonië zal zelfs de veeleisende wandelaars verleiden. In Lessen het geboortedorp van kunstenaar Magritte kan je met deze kunstenaar in zee gaan of het Gasthuis Onze-Lieve-Vrouw met de Roos, een voormalig ziekenhuis die nu een museum is, bezoeken. Lessen is ook de toegangspoort naar Pays des Collines, een wandelparadijs voor “wallopicards” en Vlamingen. Grenzend aan de taalgrens bij Vloesberg, Ellezelles of Kluisbergen biedt de GR prachtige boswandelingen en meerdere vergezichten over het land van Ath, de Vlaamse Ardennen en de Schelde vallei. Nog een laatste inspanning! Beklim de Mont-Saint-Aubert in Doornik alvorens de kathedraal en het belfort te bereiken van de oudste stad van Wallonië.

(258,7 km) Tournai – Brunehaut – Péruwelz – Bernissart – Villerot – Erbisœul – Lens – Brugelette – Attre – Silly – Enghien – Lessines – Flobecq – La Houppe – Ellezelles – Wattripont – Mont de l’Enclus – Warcoing – Pecq – Obigies – Mont-Saint-Aubert – Kain – Tournai